HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat

Dalam mana-mana pelaburan, perkara penting kita kita perlu kawal adalah EMOSI. Ni kalau tak jaga elok-elok confirm pelaburan korang tak meet the target. Contohnya harga emas arini. Daripada paling tinggi RM218, tetiba turun RM208. Turun RM10 tu! Jenis yang mental koyak ni, mesti kata "bapok rugi aku beli emas aritu"  ataupun "kata emas tak jatuh … Continue reading HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat

Membina kekayaan dengan EMAS

Semua pakar kewangan bersetuju dengan satu perkara. Asas untuk anda membina kekayaan bermula dengan menyimpan. Bacalah apa sahaja - Baca Buku Kewangan, semuanya senada seirama. Mereka cakap anda kena ada dana kecemasan 3 bulan gaji, 6 bulan gaji dan ada pakar yang sarankan anda simpan setahun gaji sebagai dana kecemasan. Dah Ada Simpanan Macam Ni? … Continue reading Membina kekayaan dengan EMAS