RM800 SEBULAN! KISAH SEDEKAH SEORANG OKU YANG NORMAL..

Kisah yang terjadi di Public Gold Cawangan Melaka seperti yang diceritakan oleh Mahaguru EMAS Tuan Syukor Hashim. Semoga kisah ini memberikan iktibar kepada kita semua dan menjadi sebab untuk kita sama bersedekah. Kredit Foto Tuan Syukor Hashim "Akak tak kerja, akak suri rumah" jawab Kak Noraini dengan perlahan. Itulah jawapan yang diberikan oleh Kak Noraini … Continue reading RM800 SEBULAN! KISAH SEDEKAH SEORANG OKU YANG NORMAL..

HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat

Dalam mana-mana pelaburan, perkara penting kita kita perlu kawal adalah EMOSI. Ni kalau tak jaga elok-elok confirm pelaburan korang tak meet the target. Contohnya harga emas arini. Daripada paling tinggi RM218, tetiba turun RM208. Turun RM10 tu! Jenis yang mental koyak ni, mesti kata "bapok rugi aku beli emas aritu"  ataupun "kata emas tak jatuh … Continue reading HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat

Ini sahaja yang aku mampu tinggalkan..

"Encik cuma ada lagi 3 bulan je tinggal, saya cadangkan Encik perbanyakkan masa bersama keluarga terutama sekali anak-anak yang masih kecil" pesan doktor pakar kepada Johan. Kata-kata doktor masih lagi terngiang di dalam kepala Johan, semenjak disahkan menghidap kanser hidung. Hidupnya kini berubah 360 darjah. Dengan anak-anak yang masih kecil, dia bimbang tentang masa depan … Continue reading Ini sahaja yang aku mampu tinggalkan..