NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL? TAKDA MASALAH PUN..

Contoh Koleksi Aurora Italia - Public Gold Bila nak beli emas, perkara pertama yang terlintas dalam fikiran kita mesti “Mahal la nak beli emas ni, modal pun mesti besar” Betul tak? Nak mulakan pelaburan emas, tak perlu pun modal yang besar. Kalau ada bajet sekitar RM100 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. Yang  penting … Continue reading NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL? TAKDA MASALAH PUN..

EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

Dulu saya pernah terbaca satu kisah tentang wang hantaran yang disimpan sebagai kenangan reput dan tak dapat digunakan. Pasti pembaca lain pernah terbacakan kisah ni kan? Sebenarnya duit tu takkan mereput jika di laminate dan disimpan di tempat yang betul. Yela dah kahwin sekali je. Bagi yang dah biasa kahwin tu, lain la. Silap-silap badan … Continue reading EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!

Sepatutnya semakin lama kita bekerja, semakin banyak wang yang dapat kita simpan. Tapi yang terjadi adalah yang sebaliknya. Malah ada yang dah bekerja tetap, gaji yang lumayan dengan pelbagai kemudahan pun boleh muflis! Kenapa boleh jadi sebegitu? Adakah disebabkan factor; Kenaikan harga barang?Kos kehidupan yang tinggi?Nafsu yang nak menunjuk taraf gaji?Atau kurangnya ilmu tentang kewangan? … Continue reading kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!