Tag Archives: Beli Online

PROMOSI EMAS NOVEMBER 2019. TAWARAN HEBAT BAGI YANG NAK BELI EMAS PUBLIC GOLD

Ha menarik tak tajuk post hari ni? Mestilah menarik sebab Mahaguru Emas saya Tuan Syukor Hashim akan buat satu FB Live dan kebiasaannya ada banyak offer menarik ditawarkan semasa live nanti.

Bersempena harga emas yang tengah sedap murah ni. Ini la masanya untuk anda membeli Emas Public Gold. Dulu selalu kata “nak tunggu harga rendah la baru nak beli”, ni dah tengah murah tak kan nak biar berlalu lagi?

Promosi kali ni akan ada lucky draw hadiah emas!

Promosi Bulan November

Saya nak dapat lucky draw. Macam mana caranya?

  1. Daftar dulu untuk dapatkan PG Code anda
  2. Semasa live nanti gunakan PG Code anda untuk grab offer yang ditawarkan.
  3. Itu je.

Promosi ni bukan untuk Malaysia sahaja, malah Indonesia, SIngapura, Brunei atau di mana-mana negara pun anda berada boleh grab offer ni.

Daripada anda pening nak cari perbezaan emas kelantan, emas dubai atau emas india. Baik anda grab offer Emas Public Gold ni. Dah la berkualiti, ada pula special offer!

Ni link direct terus ke FB Page SyukorJonaina

Jadi setkan alarm atau buat reminder pasal promo hari ni;

Advertisements

EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

Dulu saya pernah terbaca satu kisah tentang wang hantaran yang disimpan sebagai kenangan reput dan tak dapat digunakan. Pasti pembaca lain pernah terbacakan kisah ni kan? Sebenarnya duit tu takkan mereput jika di laminate dan disimpan di tempat yang betul. Yela dah kahwin sekali je. Bagi yang dah biasa kahwin tu, lain la. Silap-silap badan yang dilaminate! Hihi. Ni baru la menjadi kenangan sepanjang zaman.

Berbeza dengan emas, emas yang kita simpan akan tetap kekal bentuknya dan juga sifatnya. Tak kisah la samada anda beli Emas Dubai ke, Emas India ke, Emas Kelantan ke atau Emas dari Kutub Utara pun. Ianya tetap EMAS dan masih tetap BERNILAI. Siapa yang tak tertarik dengan Emas?

Kenapa nak simpan emas lama-lama kalau tak guna? Baik simpan duit je.

Sebelum wujudnya system wang fiat (wang kertas), manusia sejak dari dahulu lagi dah menggunakan emas dan perak sebagai medium kewangan. Pernah tak kita jumpa wang kertas yang dah berusia contohnya 200 tahun dan masih boleh digunakan nilainya pada zaman sekarang? Wang kertas lama yang kita jumpa hanya valid pada zaman dan waktu ketika ianya dikeluarkan sahaja. Ambil contoh mudah, wang kertas pokok pisang zaman pendudukan Jepun dahulu. Adakah nilainya boleh diguna pakai? Sudah tentu tak sebab ianya hanya sah pada zaman itu sahaja. Nilainya mungkin ada itupun sebab ianya barangan antik yang hanya untuk simpanan sebagai koleksi.

Lain pula dengan Emas. Emas kita simpan bukan untuk kaya, tetapi sebagai perlindung kepada kekayaan kita. Menyimpan emas dapat selamatkan kita daripada kesan kejatuhan ekonomi. Bila sesebuah negara berperang atau mengalami kejatuhan ekonomi, wang kertas yang ada tidak lagi bernilai kerana ianya bersandar pada kekuatan ekonomi dan juga kestabilan sesebuah negara.

Logiknya, antara Harta Karun berisi Wang Kertas dan Emas. Mana yang anda akan ambil?

Pernah tengok cerita The Terminal lakonan Tom Hanks? Itulah reality bila sesebuah negara berperang. Bukan sahaja wang kertas yang dibawa tak diterima pakai di kaunter money exchange malah kerakyatan pun dah tak wujud. Sebab tu dalam cerita The Terminal, dia sanggup ambil dan kumpul trolley semata-mata nak dapat duit syiling bagi membeli makanan dan minuman. Kita ubah cerita tu, andai kata dia ada bawa Emas. Perlu tak dia bersusah payah nak buat semua tu?

Emas Public Gold – Kisah saya.

First time saya dengar nama Public Gold kira-kira 10 tahun yang dulu. Pada masa tu ada rakan sekerja menjual Gold Bar Public Gold. Harga pergram sekita RM 87! Tapi yela sperti kebanyakan kita, masih lagi merasakan harga per gram tu MAHAL. Seperti yang lain juga saya mengatakan;

“buat apa beli EMAS, bukan boleh pakai pun. Lagipun beli masa nak KAHWIN jela. MASA TU KAN DAH ADA DUIT”

Dan memang pun masa nak Kahwin baru beli EMAS. Cuma bezanya harga dah lain la. “kan bagus aku beli EMAS masa tengah murah dulu” bisik hati kecil ini.

Kalau dahulu nak beli Emas Public Gold, kita perlu ke branch yang terdekat. Tapi kini dah lebih mudah nak beli Emas. Boleh beli terus dari website Public Gold. Caranya macam ni;

  1. Daftar dalam website Public Gold.
  2. Masukkan PG Code.
  3. Cari item yang anda berminat.
  4. Lock dan buat pembayaran.
  5. Ambil di branch atau boleh pos ke alamat rumah.

Senang je kan? Kalau rasa tak cukup budget tapi nak beli ikut budget pun boleh. Anda boleh beli secara GAP. Beli melalui akaun GAP mengikut harga semasa dan kumpul gram emas. Boleh keluarkan dalam bentuk emas bila nak. Contohnya seperti 1 gram, 1 Dinar, 5 gram atau 1kg pun boleh.

Lagi satu, degan GAP anda pun boleh beli emas serendah RM100 je! Sesuai bagi yang nak mula simpan emas dan setiap bulan konsisten menyimpan tanpa jejaskan budget kewangan bulanan. Yang berminat boleh la contact saya. Whatsapp sini.