Senang Buka GAP

Nak buka akaun GAP ni senag je. Hanya dengan nilai minima RM100 atau pun 1 gram emas sahaja.

Nak tanya: “Boleh tak anda buka akaun GAP dengan nilai lebih dari RM100 atau lebih dari 1 gram?” – Jawapannya BOLEH!

Berikut adalah langkah-langkaj untuk buka akaun GAP. Senang je.

 

Langkah 1: Rujuk harga semasa GAP di laman web www.publicgold.com.my

Contoh Harga Semasa GAP

Okay, katakan harga semasa RM177 segram. Jika anda ingin membuka akaun GAP dengan nilai 1 gram emas, maka anda perlu membayar RM177 (harga semasa). Sama juga jika anda buka dengan RM100, anda dah ada 0.5650 gram dalam akaun GAP.

 

Langkah 2: Buat Pembayaran kepada Public Gold

Anda buat pembayaran ke dalam akaun bank Public Gold seperti di bawah:

Bank : Maybank: Public Gold Marketing Sdn Bhd.

Nombor akaun: 557139238048

ATAU

Bank: Public Bank: Public Gold Marketing Sdn Bhd.

Nombor akaun: 3167-52-0833

Nota Kaki: Boleh juga guna maybank2u atau Public Bank Internet banking (lagi cepat). Kalau guna internet banking bank lain, anda boleh menggunakan perkhidmatan Interbank Giro (IBG) ataupun Instant Transfer.

Anda juga boleh menggunakan cash deposit machine atau bank in di kaunter bank. Pastikan anda menyimpan slip bukti bayaran tersebut.

 

Langkah 3: Hantar butiran pembayaran dan maklumat peribadi anda kepada Public Gold

Selepas bank in, WhatsApp (017-4866 916 – No WhatsApp Public Gold GAP) bukti pembayaran tersebut bersama-sama 8 maklumat berikut:

(a)Nama penuh:
(b)No ic:
(c)No tel:
(d)Alamat email:
(e)Jumlah yang dibayar :
(f)Masa bank in :
(g)Reference number :
(h)INTRODUCER: PG00101715 Muhammad Daniel Nelison

Contoh Internet banking

KALAU ANDA TAK PAKAI WHATSAPP, emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my bersama dengan maklumat pembelian. Kalau anda nak letak saya sebagai introducer, cc kan email tu kepada daniel.nelison135@gmail.com supaya senang saya bantu kalau ada apa-apa yang perlu follow-up dengan Public Gold nanti.

Kalau anda baru pertama kali beli emas Public Gold, pastikan letak nama saya sebagai introducer untuk dapat bantuan serta bimbingan terus dari saya.

Nak tanya: “Perlu ke letak intoducer ni semua?” – Jawapannya PERLU! kalau-kalau ada apa-apa yang perlu follow-up dengan Public Gold.

 

Langkah 4: Proses pendaftaran akaun GAP anda akan dilakukan oleh Staff Public Gold .

Setelah maklumat pembayaran anda diterima dengan lengkap, akaun GAP anda akan diproses dalam masa 48 jam waktu bekerja.

Email dari Public Gold

Kemudian anda boleh log in ke dalam portal GAP untuk menyemak baki terkini akaun GAP anda. Bagi yang pertama kali, gunakan no ic anda sebagai password dan boleh ditukar pada kepada password anda sendiri.

Contoh Akaun GAP

Senangkan nak buka akaun GAP Public Gold ni? Tak libatkan sebarang dokumen pun.

Jadi tunggu apa lagi, jomla buka akaun GAP

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: