Duit Belajar Anak-anak

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua. Pernah tak kita terfikir, dari mana datangnya duit tuk pembiayaan pelajaran anak-anak di peringkat tertinggi kelak? Ni dua cara yang biasa kita akan buat untuk merealisasikan impian mereka; 1️⃣ Mohon biasiswa 2️⃣ Buat Pinjaman Tahu tak sebenarnya kita boleh buat simpanan pendidikan tuk anak-anak kita sendiri? Betul ke boleh? Mestilah. … Continue reading Duit Belajar Anak-anak

Akulah Penyebabnya

AKULAH PENYEBAB KELUARGA SAHABAT BAIK AKU MENDERITA SELEPAS SUAMINYA MENINGGAL DUNIA. Ini adalah cerita sebenar yang telah berlaku lebih setahun yang lalu kepada sahabat baikku Norita. Dia bekerja sebagai pegawai kewangan di hospital kerajaan di Johor, telah berkahwin dan mempunyai 3 orang anak yang masih kecil. Pada ketika itu juga, dia sedang mengandung 2 bulan. … Continue reading Akulah Penyebabnya

Pencen 55 / 60 / Pencen Awal?

Hai post kali ni nak share pasal pencen. ✔️Tau tak, umur persaraan wajib boleh dianjak ke 60 tahun? Persoalannya, cukup ke duit simpanan kita dalam KW5P tu? ✔️ Paling penting, adakah kita masih perlu lagi BEKERJA untuk menampung hidup? Bagaimana jika ada anak yang masih Belajar dan mengharapkan bantuan kewangan dari kita? ✔️Hasil daripada Pelaburan … Continue reading Pencen 55 / 60 / Pencen Awal?

10 sebab Kenapa perlu beli emas Public Gold.

Apabila menulis tentang emas, saya cuma menyebut banyak tentang emas Public Gold sahaja dan bukan syarikat lain. Kenapa? Walaupun anda boleh beli emas dubai, emas india emas kelantan atau emas di negara mana pun tetapi beli Emas Public Gold juga yang terbaik. Ini antara sebab kenapa Public Gold menjadi pilihan; 1. Sebab kami dah bersama … Continue reading 10 sebab Kenapa perlu beli emas Public Gold.

The Best Time to Buy Gold?

As the Chinese proverb goes;"The best time to buy GOLD was 20 years ago and the next best time is TODAY"Muhammad Daniel Nelison Authorised Dealer Public GoldPG00101715segramsebulan.wasap.my.#pohkong #habibjewels #emas999 #cun #pelaburan #pendidikan #publicgold #pg10 #pg00101715 #emasuntuksemua #dirham #emasonline #cantik #lawa #gold #goldbar #dinar #dealer #pasifincome #gap #malaysia #indonesia #brunei #singapore #azam2018 #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #ilmukewangan … Continue reading The Best Time to Buy Gold?

Jodoh KWSP

JODOH KWSP ============ 1. Saya suka tajuk perbincangan ni. Antara content dia, 68% pesara tidak mempunyai simpanan melebihi RM50,000. 2. Dan ramai juga pesara masih menanggung 'hutang jahat' selepas bersara. 3. Nasihat pakar ini, 3 tahun sebelum bersara, pastikan kita telah selesaikan semua hutang piutang. 4. Pencen bukan soal umur. Tapi pencen bila kita dah … Continue reading Jodoh KWSP