Potensi Pelaburan Silver

Kali ni saya nak post tentang potensi Pelaburan Silver. Ini merupakan petikan daripada Mahaguru Emas saya Tuan Syukor Hashim Contoh 500gram Silver Bar - Public Gold Bagi saya ia adalah satu potensi yang jarang-jarang datang. Jadi anda boleh analisis sendiri ya. Silver adalah logam yang sangat berguna. 56% daripada kegunaan silver adalah untuk kegunaan industri … Continue reading Potensi Pelaburan Silver

PROMO BUNGAMAS PUBLIC GOLD – EXTENDED VERSION

Bersempena promosi FBlive November 2019 oleh Mahaguru Emas Tuan Syukor Hashim, ni ada tawaran special sempena harga emas tengah rendah ni. Boleh rujuk sini - Harga Emas Public Gold. Dah la harga tengah MURAH. Ada pulak cabutan bertuah Gold Bar Emas! 𝐁𝐞π₯𝐒 𝟏𝟎 𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐦𝐞𝐧𝐚𝐧𝐠 𝟐𝟎 𝐠𝐫𝐚𝐦. Jika anda membeli BungaMas 10 gram, anda layak … Continue reading PROMO BUNGAMAS PUBLIC GOLD – EXTENDED VERSION

CARA BERKESAN NAK SIMPAN EMAS. SESUAI BAGI YANG JENIS BERAT NAK SIMPAN WANG.

Ramai antara kita tahu tentang kepentingan menyimpan dan menguruskan kewangan. Dan ramai juga yang memang nak simpan tapi bila nak simpan, masa tu la ada benda nak beli dan bayar. Simpanan tetap kosong. Kita sanggup bayar loan setiap bulan tapi tak sanggup pun nak simpan walhal RM100 sebulan. Kenapa? Sebab kita takda target dalam menyimpan … Continue reading CARA BERKESAN NAK SIMPAN EMAS. SESUAI BAGI YANG JENIS BERAT NAK SIMPAN WANG.

PERITNYA BILA HILANG PUNCA PENDAPATAN. NASIB BAIK ADA EMAS

Perbezaan harga emas Public Gold tahun lepas dan hari ini. Mahal kan harga emas Public Gold tahun lepas? Itu yang kebanyakan kita berkata "tunggu harga turun la baru nak beli" Kenapa saya galakkan simpan EMAS ni? Sebab pengalaman yang lepas mengajar. Bila company terpaksa kurangkan kos dan staff diberhentikan. Yang berlaku pada tahun 2017 bulan … Continue reading PERITNYA BILA HILANG PUNCA PENDAPATAN. NASIB BAIK ADA EMAS

EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

Dulu saya pernah terbaca satu kisah tentang wang hantaran yang disimpan sebagai kenangan reput dan tak dapat digunakan. Pasti pembaca lain pernah terbacakan kisah ni kan? Sebenarnya duit tu takkan mereput jika di laminate dan disimpan di tempat yang betul. Yela dah kahwin sekali je. Bagi yang dah biasa kahwin tu, lain la. Silap-silap badan … Continue reading EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!

Sepatutnya semakin lama kita bekerja, semakin banyak wang yang dapat kita simpan. Tapi yang terjadi adalah yang sebaliknya. Malah ada yang dah bekerja tetap, gaji yang lumayan dengan pelbagai kemudahan pun boleh muflis! Kenapa boleh jadi sebegitu? Adakah disebabkan factor; Kenaikan harga barang?Kos kehidupan yang tinggi?Nafsu yang nak menunjuk taraf gaji?Atau kurangnya ilmu tentang kewangan? … Continue reading kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!

Modal Jangka Pendek? Emas kan ada…

Emas ni bukan sekadar barang perhiasan semata-mata, Ianya juga merupakan wang. Bagi yang kekurangan modal, bila bank tak dapat bagi pinjaman Emas boleh membantu jika anda perlukan modal jangka pendek. Contohnya peniaga yang dapat projek, nak pakai duit sebagai pusingan modal untuk membeli bahan mentah, atau nak import barang daripada China. Anda mungkin nak pakai … Continue reading Modal Jangka Pendek? Emas kan ada…

Seronoknya Simpan EMAS!

Nak rasa seronok simpan emas? πŸ†— Jawapan: CIPTA IMPIAN (create a dream) dan gunakan emas untuk mencapai impian tersebut. πŸ†— Saya berikan contoh sebenar. 1️⃣ Anda mempunyai impian untuk pergi umrah. Ini impian yang suci murni. Ada nilai emosi. 2️⃣ Kemudian, kira berapa nilai simpanan emas yang anda perlukan? Dalam kes ini, anda perlukan 7 … Continue reading Seronoknya Simpan EMAS!

Potensi Kenaikan Harga Emas..untung ke untung?

πŸ†— Ini adalah analisis potensi kenaikan harga emas untuk anda. πŸ†— Dengan kata lain saya nak tunjuk berapa harga emas boleh naik lagi. Analisis ini mengambil fakta harga tertinggi emas tahun 2011. πŸ†— Jika harga ini berulang kembali, berapakah potensi keuntungan anda? Mari mengira dengan senyuman 😊 πŸ†— Baik, harga emas tertinggi dalam sejarah adalah … Continue reading Potensi Kenaikan Harga Emas..untung ke untung?