Category Archives: KEWANGAN

Duit Belajar Anak-anak

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua.

Pernah tak kita terfikir, dari mana datangnya duit tuk pembiayaan pelajaran anak-anak di peringkat tertinggi kelak?

Ni dua cara yang biasa kita akan buat untuk merealisasikan impian mereka;

1️⃣ Mohon biasiswa

2️⃣ Buat Pinjaman

Tahu tak sebenarnya kita boleh buat simpanan pendidikan tuk anak-anak kita sendiri?

Betul ke boleh? Mestilah. Ini antara kelebihannya;

✔️ Serendah RM30 SAHAJA.
✔️ Dijamin Kerajaan pulak tu
✔️ Ada perlindung takaful lagi. Bila terjadi sesuatu pada kita, simpanan pendidikan anak-anak terjamin.

Tak kisah la kat mana anak-anak kita akan belajar kelak. Yang penting kita dah ada dan siapkan bekalan Belajar tuk mereka.

Ini yang perlu kita ingat;

📈 Kos Belajar akan meningkat.

📈 Kos Sara Hidup hidup juga akan meningkat.

Dan jangan bebani hidup mereka dengan HUTANG!

Mulakan simpanan pendidikan anak di sini Online Je

“Mudah, cepat dan jimat masa!”

#pendidikan #sekolah #kolej #universiti #masadepan #belajar #azam2018 #online #ibu #bapa #parenting #takaful #cukai #lhdn #guru #cikgu #ptptn #PTPTN20Tahun #malaysia #bebashutang #biasiswa #sayanganak

Advertisements

Pencen 55 / 60 / Pencen Awal?

Hai post kali ni nak share pasal pencen.

✔️Tau tak, umur persaraan wajib boleh dianjak ke 60 tahun? Persoalannya, cukup ke duit simpanan kita dalam KW5P tu?

✔️ Paling penting, adakah kita masih perlu lagi BEKERJA untuk menampung hidup? Bagaimana jika ada anak yang masih Belajar dan mengharapkan bantuan kewangan dari kita?

✔️Hasil daripada Pelaburan Unit Trusts hanya boleh dinikmati selepas umur 55/60 tahun. Wang anda Tak lari kemana pun. Tetap ada dalam akaun

✔️ Tak semua daripada kita berharta, namun dengan pelaburan inilah yang akan menjadi harta kita nanti.

✔️Pelaburan Unit Trusts bukan sekadar gandakan Wang pencen. Boleh juga nak gandakan Wang simpanan, pelan pendidikan anak anak, modal perniagaan dan juga nak langsaikan hutang.

Ada Tiga Kaedah Pelaburan Unit Trusts;

1️⃣ Pengeluaran dari Akaun 1 KW5P
2️⃣ Lump Sum
3️⃣ Simpanan setiap bulan

Nak info lanjut WhatsApp sini

📱http://danielunittrusts.wasap.my

Cuma korang kene keluarkan 🖋️pen je tuk sign documents📝

Kita set appointment sambil borak dan minum kopi je.

Jangan lupa share tau kat kawan-kawan korang.

#pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #offshore #pelaburanmasadepan #cwa #investment #financialfreedom #financial #pencenawal #pencenbergaya #hkl #unittrusts #pmb #asb #hukm #ppum #husm #puncakalam #setiaalam #shahalam #rawang #sungaibuluh #sunway #petalingjaya #klang #meru #kualalumpur #kualaselangor