Risiko Pelaburan EMAS. 5 ni korang patut tahu kalau tak nak rugi..

Simpan EMAS bukan untuk kaya tapi lebih kepada menyelamatkan kekayaan kita. Ada orang cakap, pelaburan emas adalah salah satu aset dan pelaburan yang paling stabil. Senang kata, ia tak akan rugi walaupun negara berhadapan dengan krisis mata wang. Tapi, benarkah begitu? Hmm betul ke? Dalam setiap jenis pelaburan, tak kiralah pelaburan saham, hartanah atau unit trust, … Continue reading Risiko Pelaburan EMAS. 5 ni korang patut tahu kalau tak nak rugi..

Masa Terbaik Jual Emas..sebelum jual baca ni dulu

Soalan: Bila masa terbaik untuk saya menjual emas dan apakah strategi menjual yg boleh digunakan? Baik, ini sedikit panduan untuk anda. Semoga bermanfaat dan mengelakkan kesilapan amatur. 1️⃣ Jual emas bila anda ingin membeli aset. Contohnya beli rumah, beli tanah tanah, anda nak buka business/beli bisnes. Dalam hal ini ia ibarat anda tukar aset kepada … Continue reading Masa Terbaik Jual Emas..sebelum jual baca ni dulu

Trend Kenaikan Harga EMAS..rugi betul klau tak simpan EMAS

A ntara petanda harga emas akan meningkat adalah apabila ia boleh melepasi harga resistance USD1300/Oz dan bertahan diatas harga ini. Harga emas kini sudah start naik sejak Oktober 2018. Jika anda ingin membeli emas maka inilah masanya. Beli dan pegang. Target 2-3 tahun minimum. Lagi panjang, lagi bagus. Tahun lepas, harga dalam RM165/g Januari 2019, … Continue reading Trend Kenaikan Harga EMAS..rugi betul klau tak simpan EMAS

Cryptocurrency Vs Emas..mana yang bernilai?

1️⃣Bank Negara Malaysia akan mengkaji dan mengadakan kawalan ke atas matawang digital, cryptocurrency. 2️⃣Kawalan ke atas matawang ini dijangkakan akan mengurangkan "degree of freedom" bagi penggunaan matawang ini, walaupun kesan sebenar belum dapat dipastikan memandangkan matawang digital adalah dibangun dari spekulasi semata-mata. Satu persoalan yang penting yang boleh kita bahaskan ialah mengapa bitcoin boleh muncul? … Continue reading Cryptocurrency Vs Emas..mana yang bernilai?

Nak Simpan EMAS? Wajib baca tips ni dulu.. PART 1

Tip Simpan EMAS 1 ================= Ha pagi nak share sikit tip tuk bermula simpan EMAS. Benda simple tapi Tak semua orang boleh buat. 1️⃣ – Target simpan emas 1 gram 1 bulan sebagai “forgotten saving”(simpanan untuk dilupakan). Simpan dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti Tabung Haji, ASB atau Unit Trusts. … Continue reading Nak Simpan EMAS? Wajib baca tips ni dulu.. PART 1

Rezeki Mestilah Ada Banyak Duit…baca ni dulu sebelum korang tersasar jauh

HAKIKAT REZEKI ============== Ada seorang lelaki Muslim Rohingya tinggal di Kemaman. Kerjanya di waktu pagi, sebagai tukang rumah, petangnya sebagai pengutip besi buruk, dan hujung minggu membantu mesin rumput dan kerja-kerja pembersihan. Ada anaknya belajar di PASTI ADAM, yang mana pihak PASTI enggan menerima bayaran yuran darinya kerana kedaifannya, dengan niat ingin menolong. Si ayah … Continue reading Rezeki Mestilah Ada Banyak Duit…baca ni dulu sebelum korang tersasar jauh

DUIT Cepat Habis Tak Sampai Sebulan

Selalunya kebanyakan kita ni bila masuk minggu ketiga setiap bulan, mesti dah mula resah sebab duit dalam bank tinggal Cukup-cukup je. Rasanya budget dah buat sehabis baik dah. Tapi tetap gak kurang sampai adakala terpaksa tebal muka pinjam duit kengkawan. Malunya gaji dia besar tapi pinjam kat member gaji kecik. Apa yang perlu korang buat? … Continue reading DUIT Cepat Habis Tak Sampai Sebulan

3 SEBAB SAYA YAKIN DENGAN PUBLIC GOLD

1️⃣ Public Gold sudah lebih 10 tahun beroperasi dan mempunyai lebih 180,000 customer. Sehingga hari ini, 100% customer Public Gold terima emas masing-masing. Belum ada satu pun customer yang melaporkan duit mereka habis ditipu Public Gold. Belum ada, bahkan saya yakin tak akan ada. 2️⃣ Public Gold adalah company emas paling dipercayaai di Malaysia. Lihat … Continue reading 3 SEBAB SAYA YAKIN DENGAN PUBLIC GOLD

Public Gold TERUS Kehadapan

✅Agar sukar untuk mencari 1 syarikat EMAS yang stabil dan berwawasan jauh seperti Public Gold. ✅10 tahun dalam pasaran di Malaysia, sudah jauh ia meninggalkan mana-mana pesaingnya (jika wujud). ✅Bermula dengan 1 cawangan di Pulau Pinang, sekarang sudah ada 18 cawangan di seluruh Malaysia. ✅Bermula hanya di Malaysia, sekarang sudah merebak ke Singapura, Indonesia dan … Continue reading Public Gold TERUS Kehadapan