All posts by Daniel Nelison

Invest The Best In You

Kenapa Public Gold?

Kenapa EMAS PUBLIC GOLD saja, bukan yang lain?

Apabila menulis tentang emas, saya cuma menyebut banyak tentang emas Public Gold sahaja,bukan syarikat lain kenapa?

Ini antara sebabnya;

1. Sebab kami dah bersama Public Gold 10 tahun, kejujuran dan ketelusan syarikat ini menyebabkan kami yakin utk kongsikan dengan semua pembayaran.

2. Selama 10 tahun jugak takde orang yg beli emas dari Public Gold dan tak dapat emas, semua dapat emas masing-masing.

3. Setakat hari ini hanya emas public gold yang lengkap #ciriciriemas yang baik dan optimum untuk disimpan.

4. Satu-satunya syarikat emas di malaysia yang ada Sijil Patuh shariah untuk semua jenis kaedah belian.

5. Kredibiliti dan track rekod Public Gold yang baik dan telus menyebabkan syarikat gergasi POS Malaysia sudi jadi rakan niaga.

6. Emas taraf LBMA dan dikecualikan GST. Ini sangat baik bagi kita yg niat nak menyimpan dan berminat. Dan kini dengan GST yang dimansuhkan, lagi terbaik la.

7. Sistem online 24jam dan mengikut turun naik pasaran emas dunia. Kedai emas online Public Gold takde buka tutup, on jer sepanjang masa.

8. Public Gold tawarkan harga yg adil utk semua, harga agen dan customer sama saja. Bezanya agen dapat komisyen 1-2% bukan sebab menjual emas tetapi sebab tolong rekeman orang lain utk beli dan simpan emas Public Gold . Jadi komisyen ni lebih kepada tanda terima kasih oleh Public Gold kepada agen tolong rekeman emas Public Gold . Ini bukan MLM dan sangat berbeza dengan model perniagaan emas yg lain.

9. Modal permulaan yg sangat rendah , RM100 dah boleh mula simpan emas.

10. Satu-satunya syarikat emas yg setiap bulan bagi talk dan ILMU EMAS FREE . Lebih 100 seminar seluruh malaysia setiap bulan dan yang hadir talk juga dapat EMAS FREE melalui cabutan bertuah setiap kali seminar.

Sebarang pertanyaan boleh contact saya utk bantuan:

Muhammad Daniel Nelison
Authorised Dealer Public Gold
PG00101715
http://segramsebulan.wasap.my

#publicgold #PG10
#emaspublicgold
#bebasGST
#pohkong
#habibjewels #emasmurah
#emasonline
#malaysia #brunei #singapore #indonesia #rm100

Advertisements

The Best Time to Buy Gold?

As the Chinese proverb goes;

“The best time to buy GOLD was 20 years ago and the next best time is TODAY

Muhammad Daniel Nelison Authorised Dealer Public Gold
PG00101715
segramsebulan.wasap.my
.
#pohkong #habibjewels #emas999 #cun #pelaburan #pendidikan #publicgold #pg10 #pg00101715 #emasuntuksemua #dirham #emasonline #cantik #lawa #gold #goldbar #dinar #dealer #pasifincome #gap #malaysia #indonesia #brunei #singapore #azam2018 #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #ilmukewangan #simpanankecemasan

Melabur Dalam Unit Amanah

✴️ Semua tahu yang duit dalam akaun 1 KW5P hanya boleh dikeluarkan selepas pencarum berusia lebih daripada 55 tahun. Bagi pekerja sector swasta, inilah pencen kita sebenarnya.

✴️ Namun masih lagi ramai antara kita tidak sedar malah ada yang merasakan menjelang umur 55 tahun, mereka boleh relax tanpa kerja. Betul tu, tapi cukup ke bila anak masih lagi bersekolah? Rumah belum habis bayar? Hutang kereta baru masih ada lagi?

⭕ Adakah kembali bekerja satu option selepas umur 55 tahun?

⭕ Berapa umur anda pada tahun ini dan semak Jadual di bawah untuk tahu berapa jumlah yang ada dalam akaun 1 KW5P anda. Sama Atau kurang?

✴️ Melabur dalam unit Amanah Tak melibatkan sebarang kos. Hanya perlu keluarkan jumlah dari Akaun 1 KW5P dan laburkan. (Ada pengiraan).

✴️ Ada banyak dana yang boleh kita laburkan untuk mengandakan Wang. Yang pasti, duit itu akan kembali masuk ke akaun 1 KW5P anda semula.

✴️ Dan Ingat, jumlah simpanan asas meningkat setiap tahun berdasarkan umur kita. Lagi lambat kita melabur, lagi sikit duit yang dapat kita keluarkan untuk pelaburan.

Share tau post ni untuk manfaat semua

Muhammad Daniel Nelison
Unit Trusts + EMAS = Pencen Bergaya
📱0176840288

#PublicGold #pg10 #shariahcompliant #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #kwsp #pelaburanmasadepan #emas #emasonline #azam2018 #online #ibu #bapa #parenting #takaful #publicmutual #pencenawal #pencenbergaya #unittrusts #unitamanah #bebashutang #financialfreedom #malaysia

AuroraItalia Jewellery

💥Celebrate your Raya with Gaya 💃 in our stunning 18K Gold Aurora Italia set 😍

💥Exclusively available only in this special month for the coming Eid al-Fitr 💫

💥Get your 5 + 1 FREE charm now at special price, while stock last!

Buy online at http://www.publicgold.com.my and use PG00101715 as your introducer

Get your 18k Gold Aurora Italia set at all Public Gold Branches all over Malaysia

#raya #emasonline #cantik #lawa #gold #pelaburanmasadepan #ilmukewangan #simpanankecemasan #savingmoney #keluarga #malaysia #brunei #singapore #indonesia #barangkemas #auroraitalia #hadiah #birthday #koleksi #rare #pohkong #habibjewels #cun #bergaya #melaram #menawan #aidilfitri #ibu #bapa #kekasih

Jodoh KWSP

JODOH KWSP
============

1. Saya suka tajuk perbincangan ni. Antara content dia, 68% pesara tidak mempunyai simpanan melebihi RM50,000.

2. Dan ramai juga pesara masih menanggung ‘hutang jahat’ selepas bersara.

3. Nasihat pakar ini, 3 tahun sebelum bersara, pastikan kita telah selesaikan semua hutang piutang.

4. Pencen bukan soal umur. Tapi pencen bila kita dah bebas kewangan dan ada simpanan yang cukup untuk duit itu bekerja untuk kita (labur). Umur 40 tahun pun dah boleh pencen.

-kredit Saudara Hilmi Ya’kub-

P/S : korang dah tgk Jumlah Akaun 1 KW5P? Berapa yang ada? Cukup Tak nak pakai lepas pencen nanti?

Muhammad Daniel Nelison
Ejen Unit Amanah Public Mutual
http://danielunittrusts.wasap.my

#pelaburan #pendidikan #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #inflasi #wealth #ilmukewangan #simpanankecemasan #azam2018 #ibubapa #pencen #pencenawal #pencenbergaya #unittrusts #unitamanah #bebashutang #financialfreedom