Melabur Dalam Unit Amanah

✴️ Semua tahu yang duit dalam akaun 1 KW5P hanya boleh dikeluarkan selepas pencarum berusia lebih daripada 55 tahun. Bagi pekerja sector swasta, inilah pencen kita sebenarnya.

✴️ Namun masih lagi ramai antara kita tidak sedar malah ada yang merasakan menjelang umur 55 tahun, mereka boleh relax tanpa kerja. Betul tu, tapi cukup ke bila anak masih lagi bersekolah? Rumah belum habis bayar? Hutang kereta baru masih ada lagi?

⭕ Adakah kembali bekerja satu option selepas umur 55 tahun?

⭕ Berapa umur anda pada tahun ini dan semak Jadual di bawah untuk tahu berapa jumlah yang ada dalam akaun 1 KW5P anda. Sama Atau kurang?

✴️ Melabur dalam unit Amanah Tak melibatkan sebarang kos. Hanya perlu keluarkan jumlah dari Akaun 1 KW5P dan laburkan. (Ada pengiraan).

✴️ Ada banyak dana yang boleh kita laburkan untuk mengandakan Wang. Yang pasti, duit itu akan kembali masuk ke akaun 1 KW5P anda semula.

✴️ Dan Ingat, jumlah simpanan asas meningkat setiap tahun berdasarkan umur kita. Lagi lambat kita melabur, lagi sikit duit yang dapat kita keluarkan untuk pelaburan.

Share tau post ni untuk manfaat semua

Muhammad Daniel Nelison
Unit Trusts + EMAS = Pencen Bergaya
📱0176840288

#PublicGold #pg10 #shariahcompliant #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #kwsp #pelaburanmasadepan #emas #emasonline #azam2018 #online #ibu #bapa #parenting #takaful #publicmutual #pencenawal #pencenbergaya #unittrusts #unitamanah #bebashutang #financialfreedom #malaysia

AuroraItalia Jewellery

💥Celebrate your Raya with Gaya 💃 in our stunning 18K Gold Aurora Italia set 😍

💥Exclusively available only in this special month for the coming Eid al-Fitr 💫

💥Get your 5 + 1 FREE charm now at special price, while stock last!

Buy online at http://www.publicgold.com.my and use PG00101715 as your introducer

Get your 18k Gold Aurora Italia set at all Public Gold Branches all over Malaysia

#raya #emasonline #cantik #lawa #gold #pelaburanmasadepan #ilmukewangan #simpanankecemasan #savingmoney #keluarga #malaysia #brunei #singapore #indonesia #barangkemas #auroraitalia #hadiah #birthday #koleksi #rare #pohkong #habibjewels #cun #bergaya #melaram #menawan #aidilfitri #ibu #bapa #kekasih

Jodoh KWSP

JODOH KWSP
============

1. Saya suka tajuk perbincangan ni. Antara content dia, 68% pesara tidak mempunyai simpanan melebihi RM50,000.

2. Dan ramai juga pesara masih menanggung ‘hutang jahat’ selepas bersara.

3. Nasihat pakar ini, 3 tahun sebelum bersara, pastikan kita telah selesaikan semua hutang piutang.

4. Pencen bukan soal umur. Tapi pencen bila kita dah bebas kewangan dan ada simpanan yang cukup untuk duit itu bekerja untuk kita (labur). Umur 40 tahun pun dah boleh pencen.

-kredit Saudara Hilmi Ya’kub-

P/S : korang dah tgk Jumlah Akaun 1 KW5P? Berapa yang ada? Cukup Tak nak pakai lepas pencen nanti?

Muhammad Daniel Nelison
Ejen Unit Amanah Public Mutual
http://danielunittrusts.wasap.my

#pelaburan #pendidikan #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #inflasi #wealth #ilmukewangan #simpanankecemasan #azam2018 #ibubapa #pencen #pencenawal #pencenbergaya #unittrusts #unitamanah #bebashutang #financialfreedom