Kisah Penyimpan Emas

Alkisah semalam..

Sabtu lepas berjaya bantu seorang rakan sekolah teknik sejingkat menyimpan emas melalui akaun GAP Public Gold.

Ni harga Semasa Emas Sabtu lepas

Lepas anta details semua, semalam baru dapat official email dari Public Gold dan beliau secara rasminya merupakan ahli Public Gold – PG00217172

Dengan adanya PG Code ni, beliau dah boleh login dan beli product Public Gold. Bukan tu je, beliau pun dah boleh beli barang kat PG Mall. Salah satu platform e-commerce untuk membeli di dalam talian.

Yang menariknya, petang semalam dapat email. Terus beliau beli 1gram emas lagi. Bila ditanya senang tak proses pembelian. Beliau jawab memang SENANG.

NI respons beliau bila ditanya mengenai emas;

“Untuk bekalan masa depan,Sik dapat beli emas untuk perhiasan jadilah beli untuk simpanan di masa tua/kecemasan. Emas tok harga nya ttp maintain naik sebab ya aku percaya emas salah satu pelaburan yg menguntungkan. Sik perlu banyak yg penting ada dulu untuk permulaan.”

Boleh faham tak? Ok saya translate;

“untuk bekalan masa depan. Tak dapat beli emas untuk perhiasan jadilah beli untuk simpanan di masa tua/kecemasan. Emas ni harnya tetap maintain naik sebab itu saya percaya emas salah satu perlaburan yang menguntungkan. TAK PERLU BANYAK yang penting ADA DULU untuk PERMULAAN”

“TAK PERLU BANYAK yang penting ADA DULU untuk PERMULAAN”

Walaupun beliau berada di NIgeria atas tuntutan kerja, itu bukan halangan pun nak beli emas Public Gold. Guna online je.

Sebab tu saya cadangkan beliau untuk buka akaun GAP. Topup emas pastu bila balik Malaysia. Boleh keluarkan emas fizikal daripada akaun GAP tu.

Apa alasan anda nak simpan emas?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s