Cara Best Beli Emas

Melihat kepada harga emas terkini di laman web Public Gold, tak siapa pun yang jangka harga akan naik setinggi tu. Ini merupakan harga tertinggi dicatatkan.

Harga Emas Terkini – 130420

Bagi yang teringin nak beli emas mesti rasa menyesalkan sebab tak beli awal-awal dulu. Adakah harga ini akan turun? Ya mungkin jika ekonomi dunia semakin stabil dan pelabur mula yakin untuk melabur.

Namun adakah ianya akan turun lagi rendah? Anda pun tahu jawapannya.

Sebenarnya nak beli emas ni tak susah pun. Ada cara lagi best nak beli emas yang kena dengan bajet kita.

BELI EMAS SECARA EPP

Public Gold menawarkan satu program mudah untuk membeli emas. Ianya dinamakan Easy Payment Purchase (EPP) dan YA ianya patuh shariah.

Caranya mudah sahaja, anda cuma perlu;

  1. Daftar di sini – daftar percuma untuk dapatkan PG Code anda.
  2. Pilih produk public gold yang diingini.
  3. Pilih Branch terdekat untuk collect.
  4. Pilih kaedah pembayaran.
  5. Buat pembayaran

Bila dah settle semua pembayaran, emas tu dah boleh ambil kat branch yang terdekat.

Mudah kan?

Ni contoh produk Public Gold yang saya pilih.

Bunga EMas 10gram

Dan ini cara pembayaran dan jadual pembayaran yang saya pilih.

Jadual Pembayaran

Cuba lihat berapa bulanan yang saya harus bayar. Cuma RM248 je!

Cara ini bukan sahaja mudah tapi sebenarnya menggalakkan kita untuk menyimpan pada asset yang bernilai dan mampu milik. Ianya juga dapat mendidik kita untuk menyimpan.

Susah sebenarnya nak simpan wang kalau simpan asyik hilang entah kemana.

Betul kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s