Potensi Pelaburan Silver

Kali ni saya nak post tentang potensi Pelaburan Silver. Ini merupakan petikan daripada Mahaguru Emas saya Tuan Syukor Hashim

Contoh 500gram Silver Bar – Public Gold

Bagi saya ia adalah satu potensi yang jarang-jarang datang. Jadi anda boleh analisis sendiri ya.

Silver adalah logam yang sangat berguna. 56% daripada kegunaan silver adalah untuk kegunaan industri (tengok gambar). Manakala 44% lagi adalah untuk kegunaan pelaburan, perhiasan dan barangan silverware.

Pecahan Penggunaan Silver Mengikut Industri

Apabila ancaman koronavirus menjadi serius di seluruh dunia, ia telah merencatkan sektor perindustrian. Kilang-kilang banyak ditutup dan tidak beroperasi dengan kapasiti penuh. Ini menyebabkan permintaan silver untuk industri jatuh teruk.

Sebab itulah harga silver jatuh sehingga 32% dalam tempoh sebulan (Feb-Mac) sekarang harga silver hanya 12.52 usd/Oz. Murah sangat tu!

Bayangkan apabila koronavirus berjaya diatasi dan kilang-kilang mula dibuka dan beroperasi. Demand akan mulai naik. Apa yang akan terjadi pada harga silver?

Pada pendapat saya sudah pasti harga silver akan naik kembali. Itulah logiknya. Pada waktu ia sedang jatuh inilah masa yang terbaik untuk mengumpul silver. Betul tak?

Bagaimana cara termudah, murah dan patuh syariah untuk melabur di dalam silver?

Jawapannya: Anda boleh menggunakan akaun pengumpulan silver (Silver accumulation Program – SAP) yang ditawarkan oleh Public Gold.

Anda boleh beli silver dengan modal serendah RM100 ataupun 100 gram sahaja.

Nak tahu lebih lanjut klik je whatsapp icon bawah ni

Daftar dan beli terus silver anda sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s