Harga Emas Terkini – 230320

Lama dah rasanya tak update harga emas terkini. Bagi yang nak tengok harga terkini emas pada post terdahulu boleh klik sini 130320. Harga emas mula turun secara mendadak pada 13 March 2020. Turun sebanyak RM9!

Harga emas terkini sebelum tu RM240 kemudian turun ke RM236 dan pada 13 March 2020 harga emas turun lagi ke RM227 per gram. Punca ketara penurunan emas disebabkan oleh virus corona yang sedang melanda dunia. Tak terkecuali melanda Malaysia serta rantau asia tenggara.

Harga Emas Terkini 230320 – RM222

Adakah ini satu berita baik bagi penyimpan emas? Bagi yang menyimpan emas, harga turun adalah waktu terbaik untuk menambah stock emas mereka. Walaupun harga emas turun, kita sebenarnya sedang menyelamatkan nilai wang kertas kita.

Simpan emas tidak seperti simpan wang kertas. Emas yang disimpan tidak terkesan dengan inflasi. Berbeza dengan wang kertas, bila inflasi meningkat nilai wang kertas kita akan merosot. Buktinya mudah, lihat nilai RM1 sekarang. Apa yang kita dapat beli? Dahulu dengan RM1 atleast kita akan dapat 4-5 ketul kuih. Kini RM1 cuma boleh dapat dalam 1-2 ketul kuih sahaja.

Aneka Kuih Muih – sumber daripada http://www.rasa.my

Nak simpan emas pun tak perlu modal yang besar. Dengan Akaun GAP Public Gold anda dah boleh simpan emas serendah RM100 sahaja. Nak simpan pun mudah cuma perlu bank in dan whatsapp slip ke Public Gold.

Atau anda boleh whatsapp saya terus disini Nak Simpan Emas untuk saya bantu anda.

Maklumat lanjut tentang cara nak mulakan simpan emas, boleh terus ke page saya ni senang buka gap.

Semoga ianya bermanfaat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s