Pelaburan Mampu Milik. Yang budget kecik boleh cuba cara ni..

Selain Pelaburan Emas, kita juga boleh mulakan Pelaburan Silver sebagai pelaburan yang kita mampu buat. Kalau emas adanya Dinar, silver pulak adanya Dirham. Salah satu cara nak jadikan pelaburan silver ni mampu milik adalah dengan buat pembayaran secara bulanan selama 10 bulan. Bentuk Emas BungaMas Cara ini sesuai bagi yang ada budget rendah. Jenis yang … Continue reading Pelaburan Mampu Milik. Yang budget kecik boleh cuba cara ni..

NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL? TAKDA MASALAH PUN..

Contoh Koleksi Aurora Italia - Public Gold Bila nak beli emas, perkara pertama yang terlintas dalam fikiran kita mesti “Mahal la nak beli emas ni, modal pun mesti besar” Betul tak? Nak mulakan pelaburan emas, tak perlu pun modal yang besar. Kalau ada bajet sekitar RM100 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. Yang  penting … Continue reading NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL? TAKDA MASALAH PUN..

ASAL DAPAT DUIT JE MESTI HILANG. DAH LA PERGI TAK KEMBALI!

Cabaran terbesar kita bila duit ada di tangan ialah, kita akan cenderung untuk berfikir nak belanja apa. Saya sendiri pun hadapi cabaran yang sama. Sebab tu saya tak suka keluarkan duit banyak dan simpan dalam wallet. Sebab tanpa disedari, duit tu makin sikit kepingannya. Bila dah sikit, mula la cari ATM nak keluarkan duit lagi. Tujuan … Continue reading ASAL DAPAT DUIT JE MESTI HILANG. DAH LA PERGI TAK KEMBALI!

BELI EMAS SEJUTA? Ini Permainan Sebenar Pelabur Emas.

Kali ni saya nak kongsikan bukti orang beli emas RM1,000,000 (1 juta) dalam satu resit. Seorang beli pada 17/5/2019 dan seorang lagi beli pada 2/10/2019 (tengok gambar) Bukan Bishe Bishe ni Banyak kan duit diorang? Wow Beli 5Kg Terus Tu! Orang-orang ini adalah dalam kategori pelabur. Biasanya mereka adalah dari kalangan businessman. Sebab tu duit … Continue reading BELI EMAS SEJUTA? Ini Permainan Sebenar Pelabur Emas.

PROMOSI ZODIAC CHINESE NEW YEAR – RAT..STOCK TERHAD

Peluang untuk menjadi orang terawal memiliki koleksi Chinese Zodiac - Rat year. Order Sini! Sekarang anda boleh pre-order 5 keping gold bar 1 gram 999.9 Chinese Zodiac Rat year pada harga RM1050 nett (RM210 sekeping). ✴️Harga runcit RM290 sekeping✴️ ❗❗ Anda jimat RM80 sekeping.❗❗ Gold bar ini akan sampai bulan depan, November Cammana nak tempah.❓ … Continue reading PROMOSI ZODIAC CHINESE NEW YEAR – RAT..STOCK TERHAD

CARA BERKESAN NAK SIMPAN EMAS. SESUAI BAGI YANG JENIS BERAT NAK SIMPAN WANG.

Ramai antara kita tahu tentang kepentingan menyimpan dan menguruskan kewangan. Dan ramai juga yang memang nak simpan tapi bila nak simpan, masa tu la ada benda nak beli dan bayar. Simpanan tetap kosong. Kita sanggup bayar loan setiap bulan tapi tak sanggup pun nak simpan walhal RM100 sebulan. Kenapa? Sebab kita takda target dalam menyimpan … Continue reading CARA BERKESAN NAK SIMPAN EMAS. SESUAI BAGI YANG JENIS BERAT NAK SIMPAN WANG.

PERITNYA BILA HILANG PUNCA PENDAPATAN. NASIB BAIK ADA EMAS

Perbezaan harga emas Public Gold tahun lepas dan hari ini. Mahal kan harga emas Public Gold tahun lepas? Itu yang kebanyakan kita berkata "tunggu harga turun la baru nak beli" Kenapa saya galakkan simpan EMAS ni? Sebab pengalaman yang lepas mengajar. Bila company terpaksa kurangkan kos dan staff diberhentikan. Yang berlaku pada tahun 2017 bulan … Continue reading PERITNYA BILA HILANG PUNCA PENDAPATAN. NASIB BAIK ADA EMAS

EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

Dulu saya pernah terbaca satu kisah tentang wang hantaran yang disimpan sebagai kenangan reput dan tak dapat digunakan. Pasti pembaca lain pernah terbacakan kisah ni kan? Sebenarnya duit tu takkan mereput jika di laminate dan disimpan di tempat yang betul. Yela dah kahwin sekali je. Bagi yang dah biasa kahwin tu, lain la. Silap-silap badan … Continue reading EMAS SIMPANAN JANGKA MASA PANJANG TERBAIK

kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!

Sepatutnya semakin lama kita bekerja, semakin banyak wang yang dapat kita simpan. Tapi yang terjadi adalah yang sebaliknya. Malah ada yang dah bekerja tetap, gaji yang lumayan dengan pelbagai kemudahan pun boleh muflis! Kenapa boleh jadi sebegitu? Adakah disebabkan factor; Kenaikan harga barang?Kos kehidupan yang tinggi?Nafsu yang nak menunjuk taraf gaji?Atau kurangnya ilmu tentang kewangan? … Continue reading kerja lama dah, satu sen simpanan pun takda!

HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat

Dalam mana-mana pelaburan, perkara penting kita kita perlu kawal adalah EMOSI. Ni kalau tak jaga elok-elok confirm pelaburan korang tak meet the target. Contohnya harga emas arini. Daripada paling tinggi RM218, tetiba turun RM208. Turun RM10 tu! Jenis yang mental koyak ni, mesti kata "bapok rugi aku beli emas aritu"  ataupun "kata emas tak jatuh … Continue reading HARGA EMAS PUBLIC GOLD RENDAH..apa nak buat