Teknik Dan Strategi Mengumpul Emas..ada offer live esok

Hai Semua.. Ada berita baik ni! Mahaguru EMAS Tuan Syukor Hashim akan buat FBlive dengan tajuk special. “TEKNIK DAN STRATEGI MENGUMPUL EMAS” Esok jam 10.30 pagi di page Syukor Hashim & Jonaina Nordin. Live esok bukan setakat belajar teknik dan strategi kumpul emas, akan ada promosi dan cabutan bertuah untuk korang. Bagi yang nak mulakan … Continue reading Teknik Dan Strategi Mengumpul Emas..ada offer live esok

Berapa Nilai Mas Kahwin? Baca ni bagi yang merancang nak berkahwin

Mas kahwin antara perkara paling penting yang perlu disediakan oleh pihak lelaki kepada si isteri semasa proses akad dan nikah.  Kepada yang mungkin tak tahu, mas kahwin adalah hak mutlak isteri sebagai perakuan kasih dan tanggunjawab suami terhadap isterinya. Pun begitu, jumlah mas kahwin ini ditetapkan mengikut negeri-negeri di Malaysia.  Setiap negeri menetapkan jumlah yang … Continue reading Berapa Nilai Mas Kahwin? Baca ni bagi yang merancang nak berkahwin

Membina kekayaan dengan EMAS

Semua pakar kewangan bersetuju dengan satu perkara. Asas untuk anda membina kekayaan bermula dengan menyimpan. Bacalah apa sahaja - Baca Buku Kewangan, semuanya senada seirama. "anda kena ada dana kecemasan 3 bulan gaji, 6 bulan gaji dan ada pakar yang sarankan anda simpan setahun gaji sebagai dana kecemasan" Dah Ada Simpanan Macam Ni? Apabila anda … Continue reading Membina kekayaan dengan EMAS

7 pilihan untuk melabur wang anda..wajib baca kalau tak nak menyesal!

Orang kata wang tidak tidak harus disimpan begitu sahaja. Apa pilihan yang ada untuk memberanakkan wang? Ada banyak opsyen yang boleh dipilih. Buat pilihan anda untuk pastikan wang anda selamat! Apakah itu pelaburan? Pelaburan dalam istilah bermaksud mengagihkan wang anda untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan darinya. Sebagai contoh, jika anda pinjamkan wang kepada rakan anda … Continue reading 7 pilihan untuk melabur wang anda..wajib baca kalau tak nak menyesal!

7 Point Goal Setting Penting Korang Patut Tahu…

Pernah dengar tentang goal setting? (penetapan matlamat) Ia merupakan senarai target yang ingin dicapai dalam hidup anda. Bagi yang belum ada atau masih terkial nak senaraikan list target. Boleh rujuk gambar bawah. Anda boleh meletakkan goal setting di dalam 7 kategori dalam hidup anda iaitu; 7 Kategori Goal Setting PENDAPATAN Adakah anda mempunyai target untuk … Continue reading 7 Point Goal Setting Penting Korang Patut Tahu…