3 langkah nak berjaya dalam kehidupan…

UBAH DIRI DAN MINDSETSemuanya bermula dengan anda sendiri bukan orang lain. Anda yang buat keputusan apa tindakan seterusnya, Ubah mindset anda, setiap pagi tetapkan mindset yang anda ingin capai apa yang anda perlu capai. Kuatkan mindset anda dengan ilmu-ilmu yang penting kerana ini adalah dipanggil sebagai Self Development. Public Gold Price - Cara Mudah Nak Beli … Continue reading 3 langkah nak berjaya dalam kehidupan…

Ini sahaja yang aku mampu tinggalkan..

"Encik cuma ada lagi 3 bulan je tinggal, saya cadangkan Encik perbanyakkan masa bersama keluarga terutama sekali anak-anak yang masih kecil" pesan doktor pakar kepada Johan. Kata-kata doktor masih lagi terngiang di dalam kepala Johan, semenjak disahkan menghidap kanser hidung. Hidupnya kini berubah 360 darjah. Dengan anak-anak yang masih kecil, dia bimbang tentang masa depan … Continue reading Ini sahaja yang aku mampu tinggalkan..

MENUMPANG DENGAR PUN JADILAH 

Saya hadir awal ke masjid pada satu hari jumaat, saya duduk beriktikaf sambil membaca al Quran. Tetiba saya rasa seseorang datang duduk disebelah saya dan merapati kepalanya kepada saya. Saya berhenti membaca dan beralih kepadanya sambil senyum. Seorang lelaki yang lebih tua dari saya, membalas senyum dan berkata, "Tumpang dengar bacaan ustaz. Saya dah tak … Continue reading MENUMPANG DENGAR PUN JADILAH 

HARGA EMAS NAIK..ASYIK NAIK JE BILA NAK TURUN?

“Dalam jangkamasa panjang, emas dalam trend naik naik naik” Ini pendapat Joseph Bernhard Mark Mobius, Founder Mobius Capital Partners LLP. Klik Sini Beliau berikan pandangan seperti berikut: Gold dalam trend naik naik naik.Ini disebabkan oleh kecenderungan bank pusat untuk menurunkan kadar faedah bagi meransang pertumbuhan ekonomi negara. Bank pusat berpusu-pusu nak kurangkan kadar faedah bagi … Continue reading HARGA EMAS NAIK..ASYIK NAIK JE BILA NAK TURUN?

Modal Jangka Pendek? Emas kan ada…

Emas ni bukan sekadar barang perhiasan semata-mata, Ianya juga merupakan wang. Bagi yang kekurangan modal, bila bank tak dapat bagi pinjaman Emas boleh membantu jika anda perlukan modal jangka pendek. Contohnya peniaga yang dapat projek, nak pakai duit sebagai pusingan modal untuk membeli bahan mentah, atau nak import barang daripada China. Anda mungkin nak pakai … Continue reading Modal Jangka Pendek? Emas kan ada…

Cash flow. Duit dari mana. Ia kemana?

🆗 Orang miskin - duit masuk, tapi dibelanjakan semua kat expenses. Tak boleh simpan. 🆗 Orang kelas menengah - duit masuk, tapi duit bocor untuk bayar liabiliti (definisi liabiliti adalah perkara2 yang menyebabkan duit keluar dari poket) contohnya rumah sendiri, kereta) 🆗 Orang kaya - Aset mereka menjana income. Contohnya royalti buku, rumah sewa, perniagaan … Continue reading Cash flow. Duit dari mana. Ia kemana?

Seronoknya Simpan EMAS!

Nak rasa seronok simpan emas? 🆗 Jawapan: CIPTA IMPIAN (create a dream) dan gunakan emas untuk mencapai impian tersebut. 🆗 Saya berikan contoh sebenar. 1️⃣ Anda mempunyai impian untuk pergi umrah. Ini impian yang suci murni. Ada nilai emosi. 2️⃣ Kemudian, kira berapa nilai simpanan emas yang anda perlukan? Dalam kes ini, anda perlukan 7 … Continue reading Seronoknya Simpan EMAS!

Analisis Harga Emas Terkini 1 Ogos 2019..naik atau turun tetap terus beli EMAS

Harga emas terkini public gold sentiasa update setiap hari. Bukan suka-suka nak bagi harga emas terkini. Public Gold sentiasa memantau pergerakan harga emas terkini dunia. 🆗 Jam 2.00 pagi tadi, US fed mengumumkan kadar faedah US turun sebanyak 0.25% 🆗 Ini adalah penurunan kadar faedah pertama dalam masa 11 tahun gais❗Dah lama US tak turunkan … Continue reading Analisis Harga Emas Terkini 1 Ogos 2019..naik atau turun tetap terus beli EMAS