Strategi Pelaburan..Apa yang patut kita tahu?

Apabila anda membuat pelaburan emas, anda perlukan strategi. (Maksud strategi: rancangan yang teratur yang memperhitungkan pelbagai faktor untuk mencapai matlamat atau kejayaan). Pelaburan emas boleh jadi perkara yang rumit. Ini kerana anda perlu jelas tentang 3 perkara: 1️⃣ Matlamat anda melabur/menyimpan emas. 2️⃣ Memilih produk yang sesuai dengan matlamat 1. 3️⃣ Menguruskan risiko yang berkait … Continue reading Strategi Pelaburan..Apa yang patut kita tahu?

Potensi Kenaikan Harga Emas..untung ke untung?

🆗 Ini adalah analisis potensi kenaikan harga emas untuk anda. 🆗 Dengan kata lain saya nak tunjuk berapa harga emas boleh naik lagi. Analisis ini mengambil fakta harga tertinggi emas tahun 2011. 🆗 Jika harga ini berulang kembali, berapakah potensi keuntungan anda? Mari mengira dengan senyuman 😊 🆗 Baik, harga emas tertinggi dalam sejarah adalah … Continue reading Potensi Kenaikan Harga Emas..untung ke untung?

Sos Tiram dengan Ulu Tiram ada kaitan tak?..lokasi yang orang Malaysia akan terkeliru

Beberapa lokasi di Malaysia yang selalu orang terkeliru... ✅ Pulai dan Simpang Pulai. Satu di Johor dan satu lagi di Perak. Tengok nama macam duk sebelah-menyebelah. ✅ Klang dan Ulu Klang. Kedua-duanya di Selangor tapi jaraknya jauuuuuuh antara kedua-duanya. Pernah ada rakan ejen terlibat susun appoinment dengan menyangka Ulu Klang terletak di sebelah Klang. ✅ … Continue reading Sos Tiram dengan Ulu Tiram ada kaitan tak?..lokasi yang orang Malaysia akan terkeliru

Dakwah itu Ada Pelbagai…Jangan mudah menilai takut nanti terkena diri sendiri

Post kali ni tak da kaitan dengan sesiapa pun, cuma sekadar perkongisan sebab ada antara kita bila ada yang ditimpa musibah pasti akan terus beranggapan yang bukan-bukan. Bukan nak menenangkan malah terus dihentamnya kerana merasakn itu balasan daripada TUHAN. Ish..ish..ish tak baik tau. Kongsi tau post ni, sekadar peringatan kita bersama. =================================================== Pada suatu malam, … Continue reading Dakwah itu Ada Pelbagai…Jangan mudah menilai takut nanti terkena diri sendiri

BEZA MINDA SI KAYA DAN SI MISKIN…korang yang mana?

Ada beza ke antara pemikiran orang kaya dan juga orang miskin ni? Bagi sesetengah orang, mereka akan fikir kaya atau miskin tu tetap manusia. Ya memang betul tu tapi orang kaya pemikirannya tak seperti orang miskin. Nak tahu? Jom baca... Ada seorang kaya bertanya pada seorang miskin. "Jika aku boleh tunaikan satu permintaan kamu, apa … Continue reading BEZA MINDA SI KAYA DAN SI MISKIN…korang yang mana?

Analisis kenaikan harga emas 2016 sehingga sekarang…oooo patutla harga EMAS naik mencanak aritu

Ini adalah analisis trend harga emas dari tahun 2016 - sekarang (Jun 2019). Sila rujuk gambarajah yang saya sertakan untuk pemahaman. Untuk pengetahuan anda trend kenaikan harga emas telah bermula sejak januari 2016. Bagaimana kita nak confirmkan bahawa trend emas sedang menaik? Secara analisis teknikal, anda boleh lihat bahawa harga 'Lowest Low' semakin tinggi berbanding … Continue reading Analisis kenaikan harga emas 2016 sehingga sekarang…oooo patutla harga EMAS naik mencanak aritu