DUIT Cepat Habis Tak Sampai Sebulan

Selalunya kebanyakan kita ni bila masuk minggu ketiga setiap bulan, mesti dah mula resah sebab duit dalam bank tinggal Cukup-cukup je.

Rasanya budget dah buat sehabis baik dah.

Tapi tetap gak kurang sampai adakala terpaksa tebal muka pinjam duit kengkawan. Malunya gaji dia besar tapi pinjam kat member gaji kecik.

Apa yang perlu korang buat?

Ha Meh sini nak share sikit tips yang berkesan.

Cara yang betul nak buat budget mcm ni sepatutnya;

1️⃣ Simpan 10% – Bayar Hutang & Bill – Belanja

Bukan mcm ni;

❌ Bayar Hutang & Bill – Belanja – Simpan

Bila korang ikut cara 1️⃣ tadi tu PERCAYALAH korang ada backup kecemasan.

Dengan cara 1️⃣ tu gak korang sebenarnya akan belanja seminima yang mungkin sebab korang dah tahu berapa yang tinggal dalam bank.

Simpan 10% tu kat mana? Dalam bentuk apa? MACAM MANA?

Senang je

Simpan dalam bentuk Emas.

Nak tahu lebih lanjut whatsapp saya terus di sini bit.ly/borakrekemas

Saya akan share cara mudah nak simpan EMAS dan elak daripada terpaksa TEBALKAN MUKA pinjam duit lagi.

Share tau kat member korang yang selalu short duit.

Tak rugi pun follow page Rekemas ni. Banyak tips yang dikongsikan kat situ tentang kelebihan menyimpan Emas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s