4 Cara MUDAH..wajib baca!

4 Cara MUDAH ============= Ada 4 cara untuk miliki 10gram gold bar Public Gold yg bernilai ini: 1️⃣ Place order online, bayar penuh dan collect di branch PG terdekat. 2️⃣ Place order online, bayar secara ansuran 4 kali & collect di branch PG terdekat. 3️⃣ Kumpul gram sedikit demi sedikit dalam akaun emas GAP. Kemudian … Continue reading 4 Cara MUDAH..wajib baca!

Cryptocurrency Vs Emas..mana yang bernilai?

1️⃣Bank Negara Malaysia akan mengkaji dan mengadakan kawalan ke atas matawang digital, cryptocurrency. 2️⃣Kawalan ke atas matawang ini dijangkakan akan mengurangkan "degree of freedom" bagi penggunaan matawang ini, walaupun kesan sebenar belum dapat dipastikan memandangkan matawang digital adalah dibangun dari spekulasi semata-mata. Satu persoalan yang penting yang boleh kita bahaskan ialah mengapa bitcoin boleh muncul? … Continue reading Cryptocurrency Vs Emas..mana yang bernilai?

Nak Simpan EMAS? Wajib baca tips ni dulu.. PART 1

Tip Simpan EMAS 1 ================= Ha pagi nak share sikit tip tuk bermula simpan EMAS. Benda simple tapi Tak semua orang boleh buat. 1️⃣ – Target simpan emas 1 gram 1 bulan sebagai “forgotten saving”(simpanan untuk dilupakan). Simpan dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti Tabung Haji, ASB atau Unit Trusts. … Continue reading Nak Simpan EMAS? Wajib baca tips ni dulu.. PART 1

Rezeki Mestilah Ada Banyak Duit…baca ni dulu sebelum korang tersasar jauh

HAKIKAT REZEKI ============== Ada seorang lelaki Muslim Rohingya tinggal di Kemaman. Kerjanya di waktu pagi, sebagai tukang rumah, petangnya sebagai pengutip besi buruk, dan hujung minggu membantu mesin rumput dan kerja-kerja pembersihan. Ada anaknya belajar di PASTI ADAM, yang mana pihak PASTI enggan menerima bayaran yuran darinya kerana kedaifannya, dengan niat ingin menolong. Si ayah … Continue reading Rezeki Mestilah Ada Banyak Duit…baca ni dulu sebelum korang tersasar jauh

DUIT Cepat Habis Tak Sampai Sebulan

Selalunya kebanyakan kita ni bila masuk minggu ketiga setiap bulan, mesti dah mula resah sebab duit dalam bank tinggal Cukup-cukup je. Rasanya budget dah buat sehabis baik dah. Tapi tetap gak kurang sampai adakala terpaksa tebal muka pinjam duit kengkawan. Malunya gaji dia besar tapi pinjam kat member gaji kecik. Apa yang perlu korang buat? … Continue reading DUIT Cepat Habis Tak Sampai Sebulan