Pencen 55 / 60 / Pencen Awal?

Hai post kali ni nak share pasal pencen.

✔️Tau tak, umur persaraan wajib boleh dianjak ke 60 tahun? Persoalannya, cukup ke duit simpanan kita dalam KW5P tu?

✔️ Paling penting, adakah kita masih perlu lagi BEKERJA untuk menampung hidup? Bagaimana jika ada anak yang masih Belajar dan mengharapkan bantuan kewangan dari kita?

✔️Hasil daripada Pelaburan Unit Trusts hanya boleh dinikmati selepas umur 55/60 tahun. Wang anda Tak lari kemana pun. Tetap ada dalam akaun

✔️ Tak semua daripada kita berharta, namun dengan pelaburan inilah yang akan menjadi harta kita nanti.

✔️Pelaburan Unit Trusts bukan sekadar gandakan Wang pencen. Boleh juga nak gandakan Wang simpanan, pelan pendidikan anak anak, modal perniagaan dan juga nak langsaikan hutang.

Ada Tiga Kaedah Pelaburan Unit Trusts;

1️⃣ Pengeluaran dari Akaun 1 KW5P
2️⃣ Lump Sum
3️⃣ Simpanan setiap bulan

Nak info lanjut WhatsApp sini

📱http://danielunittrusts.wasap.my

Cuma korang kene keluarkan 🖋️pen je tuk sign documents📝

Kita set appointment sambil borak dan minum kopi je.

Jangan lupa share tau kat kawan-kawan korang.

#pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #offshore #pelaburanmasadepan #cwa #investment #financialfreedom #financial #pencenawal #pencenbergaya #hkl #unittrusts #pmb #asb #hukm #ppum #husm #puncakalam #setiaalam #shahalam #rawang #sungaibuluh #sunway #petalingjaya #klang #meru #kualalumpur #kualaselangor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s