PROMO BUNGAMAS PUBLIC GOLD – EXTENDED VERSION

Bersempena promosi FBlive November 2019 oleh Mahaguru Emas Tuan Syukor Hashim, ni ada tawaran special sempena harga emas tengah rendah ni. Boleh rujuk sini – Harga Emas Public Gold.

Dah la harga tengah MURAH. Ada pulak cabutan bertuah Gold Bar Emas!

𝐁𝐞𝐥𝐢 𝟏𝟎 𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐦𝐞𝐧𝐚𝐧𝐠 𝟐𝟎 𝐠𝐫𝐚𝐦.

Jika anda membeli BungaMas 10 gram, anda layak untuk cabutan bertuah menang gold bar 0.5 gram, 1 gram, 5 gram, 10 gram dan 20 gram (tertakluk kepada terma dan syarat)

  • Jika 500 BungaMas dijual sepanjang kempen, hadiah cabutan bertuah adalah 0.5gram x 10 pcs
  • Jika 1000 BungaMas dijual sepanjang kempen, hadian cabutan bertuan adalah: 0.5 gram x 10 pcs dan 1 gram x 10 pcs.
  • Jika 1500 BungaMas dijual sepanjang kempen, hadiah cabutan bertuah adalah: 0.5 gram x 10 pcs, 1 gram x 10 pcs dan 5 gram x 1 pcs
  • Jika 2000 BungaMas dijual sepanjang kempen, hadiah cabutan bertuah adalah: 0.5 gram x 10 pcs, 1 gram x 10 pcs dan 5 gram x 1 pcs dan 10 gram x 1 pcs
  • Jika 2500 BungaMas dijual sepanjang kempen, hadiah cabutan bertuah adalah: 0.5 gram x 10 pcs, 1 gram x 10 pcs dan 5 gram x 1 pcs dan 10 gram x 1 pcs dan 20 gram x 1 pcs.

3 kaedah belian BungaMas.

  • 𝐎𝐮𝐭𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭 P𝐮𝐫𝐜𝐡𝐚𝐬𝐞. Anda tengok berapa harga semasa, bayar dan ambil stok kat cawangan berdekatan.
  • 𝐆𝐨𝐥𝐝 𝐢𝐧 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐭. Anda order 10 gram kat website atau dealer Public Gold dan request untuk diposkan kepada anda secara berinsuran (kena campur kos pos dan insurans). Tertakluk kepada nilai maksima RM5,000 sahaja (dalam 20 gram emas)
  • 𝐒𝐲𝐚𝐫𝐢𝐚𝐡 𝐄𝐏𝐏 𝟏𝟎𝐗 (anda boleh buat bayaran sehingga 10 bulan), lepas habis bayar, pergi ambil di cawangan Public Gold.
  • 𝐒𝐲𝐚𝐫𝐢𝐚𝐡 𝐄𝐏𝐏 𝟒𝐗 (Anda boleh buat bayaran sehingga 4 bulan), lepas habis bayar baru ambil kat cawangan.

Jika anda berminat untuk beli jongkong emas yang besar seperti 250 gram dan 1 kilogram. Ada diskaun sebanyak RM250 untuk 250 gram dan RM1000 untuk 1 kilogram.

Tawaran ini tamat pada 30/11/2019.

Jangan lepaskan peluang KEEMASAN ni tau, daftar percuma kat sini – Datar PG Code dan gunakan PG Code anda tadi untuk lock terus harga emas sekarang!

Atau boleh terus contact saya untuk saya guide dan juga lock harga – whatsapp sini Biar saya yang buat semua untuk anda. Anda cuma perlu buat pembayaran je ke akaun Public Gold. Mudah kan?

Tawaran ini bukan hanya di Malaysia saja tau, malah bagi teman di Indonesia juga bisa. Buat sahabat di Brunei pun boleh, Even Singaporean also can la.

Bagi yang bekerja atau belajar luar Malaysia, gunakan peluang ini. Stock anda akan disimpan dan bila nak balik Malaysia. Inform je branch yang terdekat tentang tarikh dan masa nak ambil stock. Dijamin selamat!

PROMOSI EMAS NOVEMBER 2019. TAWARAN HEBAT BAGI YANG NAK BELI EMAS PUBLIC GOLD

Ha menarik tak tajuk post hari ni? Mestilah menarik sebab Mahaguru Emas saya Tuan Syukor Hashim akan buat satu FB Live dan kebiasaannya ada banyak offer menarik ditawarkan semasa live nanti.

Bersempena harga emas yang tengah sedap murah ni. Ini la masanya untuk anda membeli Emas Public Gold. Dulu selalu kata “nak tunggu harga rendah la baru nak beli”, ni dah tengah murah tak kan nak biar berlalu lagi?

Promosi kali ni akan ada lucky draw hadiah emas!

Promosi Bulan November

Saya nak dapat lucky draw. Macam mana caranya?

  1. Daftar dulu untuk dapatkan PG Code anda
  2. Semasa live nanti gunakan PG Code anda untuk grab offer yang ditawarkan.
  3. Itu je.

Promosi ni bukan untuk Malaysia sahaja, malah Indonesia, SIngapura, Brunei atau di mana-mana negara pun anda berada boleh grab offer ni.

Daripada anda pening nak cari perbezaan emas kelantan, emas dubai atau emas india. Baik anda grab offer Emas Public Gold ni. Dah la berkualiti, ada pula special offer!

Ni link direct terus ke FB Page SyukorJonaina

Jadi setkan alarm atau buat reminder pasal promo hari ni;

STRATEGI UNTUNG DENGAN EMAS. Sharing daripada Mahaguru EMAS

DIJEMPUT SEMUA ORANG MELAKA

Malam ni ada sharing daripada Mahaguru EMAS saya Tuan Syukor Hashim di Public Gold Cawangan Melaka.

Bagi yang nak cari Strategi Untung Dengan Emas, ini peluang anda untuk tahu rahsia pelaburan emas.

Masuk PERCUMA!

Jam 8.30pm – 10.30pm, boleh datang beramai-ramai. Bawak je semua kaum kerabat sekali.

ILMU EMAS DAPAT FREE GIFT PUN DAPAT!

Jangan lupa masa register tu letak code introducer saya – PG00101715 tau.

Senang nanti saya nak guide.

RM800 SEBULAN! KISAH SEDEKAH SEORANG OKU YANG NORMAL..

Kisah yang terjadi di Public Gold Cawangan Melaka seperti yang diceritakan oleh Mahaguru EMAS Tuan Syukor Hashim. Semoga kisah ini memberikan iktibar kepada kita semua dan menjadi sebab untuk kita sama bersedekah.

Kredit Foto Tuan Syukor Hashim

“Akak tak kerja, akak suri rumah” jawab Kak Noraini dengan perlahan.

Itulah jawapan yang diberikan oleh Kak Noraini bila Suhaila, staff Public Gold Melaka bertanya tentang pekerjaan beliau.

Dia sedang berurusan untuk membeli emas untuk kali pertama. Beliau ditemani oleh suaminya.

Oleh kerana mereka merupakan customer saya, jadi saya datang dengan niat untuk temankan mereka dan membimbing dalam urusan pembelian emas.

Mendengar jawapan “saya suri rumah” Saya rasa tertarik nak interview kak Noraini. Maklumlah dia nak beli emas 50gram dengan nilai RM10,900 ++

Beliau merupakan seorang suri rumah dan tidak mempunyai gaji tetap bulanan. Kalau dia boleh beli emas RM10,900++ maksudnya ada something kita boleh belajar dengan dia. Kalau orang tu ada gaji, saya tidaklah hairan sangat.

“Akak suri rumah ye?”

Haah En. Syukor, akak suri rumah”

“Boleh saya tahu, akak ada buat bisnes apa-apa ke kat rumah?” Soal saya dengan niat mencungkil rahsia.

“Ya ada, akak ada buat bisnes kuih kecil-kecilan. Kalau ada tempahan, akak buat la” Balas kak Noraini.

“Akak dapat banyak tempahan tak?”

“Biasa-biasa ajer En. Syukor,on off, bukan tiap-tiap hari akak dapat tempahan kuih”

“Tapi ada seorang hamba Allah nie, dia tempah kuih kat akak setiap minggu, dia sedekahkan kat masjid setiap malam Jumaat”

“Oh! tiap-tiap minggu dia sedekah kuih kat masjid ye? Wah..hebat. berapa budget dia seminggu kak?” tanya saya.

“Dia budget RM200 seminggu. Dia suruh akak buat kuih, pastu akak pergilah hantar kat masjid Bukit Beruang setiap malam Jumaat”

“Biasanya akak hantar waktu Maghrib. Lepas orang baca Yassin, orang akan makan kuih tu. Akak letak kat meja belakang dewan”

“Lepas tu, dia akan bank in duit kat akak”

“Fuh! RM800 sebulan untuk disedekahkan kepada jemaah masjid, itu memang hebat”

“En. Syukor, dia tu OKU tau. Tangan dia cacat, dia kerja kat bengkel kereta” sambung kak Noraini lagi.

“Hah! OKU ye? Dia owner bengkel kereta ke?” Tanya saya.

“Tak, dia mekanik kat situ” balas kak Noraini.

“laaa yeke, saya ingatkan owner bengkel” saya terkejut.

Saya mencongak, berapa sangat gaji seorang mekanik. Saya tak tahu. Mungkin RM2000 ke RM3000 barangkali. Kalau RM800 dia peruntukkan untuk sedekah kat masjid, agak besar jugak portion sedekah beliau.

Lebih kurang 32%! Banyak tu!

“Kadang-kadang tu, abang akak ada juga suruh cakap, minggu ni tak payah bayar, kami tanggung. Tapi dia tak benarkan. Dia nak bayar juga! Tambah Kak Noraini lagi.

“Kalau akak tak larat nak buat kuih, akak cakap kat dia yang minggu ni akak tak buat jadi dia kena cari orang lain” kata kak Noraini.

Saya termanggu mendengar kisah kak Noraini ni.

Asalnya saya cuma nak tahu daripada mana kak Noraini dapat duit untuk beli emas ni. Sebab ia boleh jadi inspirasi untuk kita semua.

Namun apa yang saya dapat adalah kisah bonus, seorang insan OKU yang sangat konsisten bersedekah.

Untuk kak Noraini, seorang sururumah yang boleh mengumpul duit dan beli emas RM10,900++. Itu adalah kaya harta!

Untuk hamba Allah yang cacat tangannya, tapi konsisten bersedekah untuk jemaah Masjid. Itu adalah kaya jiwa!

Pada asalnya nak tahu rahsia seorang suri rumah yang boleh beli emas, sekali dapat kisah tentang seorang OKU yang kurang sifat tapi berjiwa lagi besar daripada kita yang normal. Kedua dua mereka kaya dalam konteks tersendiri.

Banyak pengajaran yang dapat dipelajari daripada kisah ni. Pertama nak beli emas Public Gold ni semua orang boleh. Tak kisah berapa pendapatan yang kita perolehi setiap bulan. Yang penting kita tahu tujuan beli emas. Nak selamatkan nilai duit.

Yang kedua tentang sedekah, boleh dikatakan tak semua dapat sedekah seperti insan OKU tu. Pada mata saya, dia lagi normal daripada kita. Dia lagi pemurah. Sangat memberikan kesan kepada saya secara jujurnya yang mampu tapi…

Doakan saya dan anda semua dapat juga bersedekah seperti beliau. Dan dapat lagi menyimpan emas seperti Kak Noraini. Amin

Jangan lupa share tau.

BACA 5 nasihat pakar KEWANGAN NI UNTUK selamatkan kewangan peribadi anda

Bercakap pasal kewangan ni, akan ada banyak tips dan nasihat yang akan kita temui. Terdapat banyak ilmu dan nasihat yang bagus untuk kita amalkan, tak kira dalam buku atau artikel kat Internet. Ianya ILMU yang tak pernah HABIS

Jadi baik kita baca kat satu tempat macam dalam blog saya ni. Ni saya kongsikan 5 nasihat berkaitan kewangan yang patut kita tahu. Lagipun ilmu ni percuma je. Korang share tau.

Nasihat 1: Sentiasa proaktif uruskan duit anda

Menurut Dave Ramsey yang popular dengan rancangan radio beliau (seramai lebih 8 juta orang pendengar), dan telah membantu ramai orang uruskan kewangan peribadi secara berkesan.

Antara nasihat beliau;

Tulis Budget Anda

“Elakkan daripada menjadi hamba duit. Sepatutnya, kita yang hambakan duit.”

Dalam bab uruskan duit, kita patut jadi proaktif. Buat bajet yang baik, langsaikan hutang secara berstrategi dan secepat mungkin, dan simpan seberapa banyak yang kita boleh.

Zaman sekarang kita bekerja kerana duit. Dalam kepala kita dah set setiap benda di dunia ni perlukan duit. Nak masuk toilet pun kena ada duit. Setuju?

Ramai yang dah sedia maklum macam mana nak uruskan duit dengan berkesan. Tapi, disebabkan adanya sifat suka bertangguh, kewangan sendiri yang terkesan secara negatif.

Kebanyakan kita menangguh sebab takut tak cukup budget nak beli sesuatu. Sedangkan sesuatu yang nak dibeli tu bukan satu keperluan yang mustahak pun. Percayalah duit yang kita simpan tu, lama kelamaan akan kita guna sedikit demi sedikit sampai satu masa dah habis!

Jadi mulakan dengan buat budget, simpan duit dan bayar hutang. Apa yang tinggal kita gunakan secara berhemah. Selagi tak mula bertindak, selagi tu la kewangan kita tak selamat sampai bila-bila.

Nasihat 2: Mulakan simpanan kecemasan sebagai persediaan

Whitney Johnson adalah seorang penulis best-selling, penganalisis dan inovator yang cukup hebat dalam bab pengurusan kewangan.

Menurut beliau, menyimpan sikit-sikit berkali ganda lebih baik daripada tak menyimpan langsung. Ia tetap akan wujudkan jurang perbezaan yang ketara untuk masa depan kita.

Wujudkan Simpanan Kecemasan

“Tak kira gaji anda banyak mana sekalipun, kalau tak menyimpan, kesudahannya tetap sama.”

Majoriti kita bila bab menyimpan mesti nak tunggu gaji naik baru nak simpan duit. Ingat tau gaji yang tinggi tak bermakna kita pasti dapat menyimpan dengan banyak. Ini adalah tindakan yang bermula daripada mentaliti dan sikap kita sendiri.

Buat simpanan sekurang-kurangnya untuk tempoh 6 bulan gaji. Ini untuk buatkan kita bersedia hadapi sebarang kecemasan yang tak dijangka nanti.

Nasihat 3: Buat pelan kewangan yang baik

Misi Chris Hogan adalah untuk membantu ramai orang dalam menguruskan kewangan peribadi dan bisnes mereka dengan baik.

Dan tak dinafikan, rancangan (atau pelan) tindakan yang baik akan mudahkan kita mencapai sesebuah matlamat dengan lebih mudah.

Buat Perancangan Kewangan Anda

“Fikirkan matlamat kewangan yang kita nak capai, dan rangka pelan yang baik untuk mencapai matlamat ini.”

Menurut Hogan, ramai yang dah sedia maklum tentang kepentingan perkara ini. Ianya cukup mudah namun ramai yang terlepas pandang dan ambil mudah tentang action plan mereka.

Bak kata Joe Flizzow dalam lirik Apa Khabar – ” Kalau gagal merancang itu merancang untuk gagal ”

Nasihat 4: Terus-menerus hadamkan pelbagai ilmu kewangan

Bila sebut nama Robert Kiyosaki. Pasti ramai yang dah kenal. Penulis buku Rich Dad Poor Dad adalah antara buku kewangan terbaik sepanjang masa yang ditulis oleh beliau.

Ini ada satu nasihat Kiyosaki tentang kewangan yang elok kita hadamkan:

“Berhenti harapkan bantuan kerajaan atau orang lain untuk uruskan kewangan kita. Mulakan belajar dan dalami ilmu kewangan.

Masa depan kewangan kita adalah tanggungjawab kita sendiri.”

Tak ada siapa yang layak untuk uruskan kewangan kita, kecuali diri kita sendiri. Kalau bukan kita, siapa lagi? Hantu?

Elakkan sikap sambil lewa yang akhirnya akan buatkan kewangan kita sendiri jatuh sakit. Tak ada siapa yang rela hati nak perkara ini berlaku dalam hidup masing-masing.

Nasihat 5: Simpan duit secara automatik setiap bulan

Jeanette Pavini ada misi yang murni. Beliau nak membantu orang ramai selamatkan duit mereka daripada melebur tak tentu pasal.

Banyak pandangan dan pendapat beliau yang tersiar kat kaca televisyen Amerika Syarikat, selain aktif menulis buku dan artikel tentang pengurusan kewangan. Nasihat beliau untuk kita adalah:

Simpan Secara Auto Bukan Pengeluaran Auto Tau!

“Automasikan simpanan setiap kali gaji anda masuk. Dan setiap bulan, naikkan simpanan sebanyak 1%.

Mungkin ia nampak kecil, tapi ia mampu berikan perbezaan yang ketara kemudian hari.”

Simpanan secara automatik boleh dibuat untuk mudahkan kerja kita setiap bulan. Lagipun, dah tentu ia lebih konsisten dan dapat pastikan kita tak terlepas untuk menyimpan dulu, sebelum belanjakan gaji selebihnya.

Kewangan kita pasti akan lebih selamat dan terjamin dengan strategi ini.

Nasihat Tambahan: Tukar duit kepada EMAS

Menurut Mentor Emas saya En Mohd Zulkifli Shafie, penulis buku Wang Emas : Bertahan Ketika Gawat beliau menjadikan emas sebagai satu Forgotten Saving’ kerana naluri manusia bila ada duit di tangan akan mula gatal nak beli sesuatu yang bukan kehendak.

Dengan menukarkan lebihan duit kedalam bentuk emas, kita akan rasa sayang nak jual dan emas itu sendiri akan membuatkan nak beli lagi dan lagi. Tak semua emas kita boleh jadikan satu pelaburan, tak kisah la samada ianya emas kelantan, emas india dan emas dubai sekalipun. Emas yang sesuai dijadikan pelaburan adalah emas gred 999 atau dalam bentuk jongkong (bar) atau coin.

Contoh emas 1 Dinar

Lagipun nak simpan emas ni tak perlukan modal yang besar pun, ada RM100 pun dah boleh simpan emas. Dengan adanya akaun GAP (Gold Accumulation Program) anda boleh beli emas secara online pada bila-bila masa sahaja! Amat sesuai bagi yang nak menyimpan tapi takut nak pegang emas. Harga emas Public Gold sentiasa berubah mengikit harga semasa dunia. Tak seperti kedai emas lain, harga kedai mungkin update seminggu sekali atau sebulan sekali.

Bagi yang berminat nak mulakan simpan emas, boleh terus hubungi saya untuk saya bimbing dalam memulakan simpanan emas.

Pelaburan Mampu Milik. Yang budget kecik boleh cuba cara ni..

Selain Pelaburan Emas, kita juga boleh mulakan Pelaburan Silver sebagai pelaburan yang kita mampu buat. Kalau emas adanya Dinar, silver pulak adanya Dirham.

Salah satu cara nak jadikan pelaburan silver ni mampu milik adalah dengan buat pembayaran secara bulanan selama 10 bulan.

Bentuk Emas BungaMas

Cara ini sesuai bagi yang ada budget rendah. Jenis yang nak simpan duit tapi taknak pakai duit. Fahamkan? Lagipun tak semua mampu beli emas atau perak secara terus.

Jadi komitmen bulanan kita rendah.

Bentuk Silver 50gram

List bawah ni antara kelebihan buat bayaran secara bulanan:

  1. Komitmen bulanan rendah. Jadi kita mampu buat.
  2. Apa sahaja harga emas/silver 10 bulan akan datang, kita tak perlu fikir. Kita cuma bayar ikut komitmen dalam sales order. (emas/perak naik harga pun, kita tetap bayar macam biasa)
  3. Pembelian secara Syariah EPP (Easy payment 10X) ini patuh syariah.
  4. Ia juga membolehkan kita menyimpan emas secara konsisten/istiqamah.

Ni contoh sebenar sales order – belian 10g BungaMas dan silver 500g secara Syariah EPP10. Dengan cara ni kita dah ada satu matlamat kewangan. Iaitu mendapatkan emas/perak.

Silver Bullion Bar 500gram
BungaMas Series Bar 10gram

RM211 dan RM140 sahaja sebulan!

Amacam? Mudah kan? Ke nak tunggu lagi? Emas India, Emas Kelantan atau Emas Dubai pun takde yang buat sistem pembayaran macam ni tau.

Jangan berlengah pulak, promosi waive EPP premium sah sehingga Selasa 29/10/19 tau. Jom bertindak sekarang!

Bagi yang berminat boleh terus whatsapp saya kat sini ➡️ http://bit.do/EPP10 untuk saya lock harga. Anda cuma perlu bagi details peribadi dan buat pembayaran je. Senang kan?

NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL? TAKDA MASALAH PUN..

Contoh Koleksi Aurora Italia – Public Gold

Bila nak beli emas, perkara pertama yang terlintas dalam fikiran kita mesti “Mahal la nak beli emas ni, modal pun mesti besar” Betul tak?

Nak mulakan pelaburan emas, tak perlu pun modal yang besar. Kalau ada bajet sekitar RM100 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. Yang  penting mulakan dulu dengan modal kecil. Bila dah mula, baru cepat faham ilmu pelaburan emas. Baru faham apa nak buat bila harga emas tinggi ataupun rendah.

Kalau tak mula, macam mana nak tahu? Sebelum melabur, saya cadangkan untuk anda fahami strategi pelaburan. Pakar kewangan mengatakan, sebelum melabur pastikan anda sediakan atleast 3 bulan simpanan kecemasan. Bila dah cukup, lebihan tu baru kita gunakan untuk melabur.

Dah Cukup 3 Bulan Simpanan Kecemasan?

Bagi yang belum cukup 3 bulan pendapatan, boleh mula beli dulu dengan bajet kecil, antaranya syiling 1 Dinar Public Gold atau Gold Bar 1 gram Public Gold. Lepas tu baru fokus cukupkan 3 bulan pendapatan. Jadikan simpanan emas sebagai matlamat untuk cukupkan simpanan kecemasan.

Jadikan ianya sebagai motivasi menyimpan emas dan kumpul harta. Bagi yang nak mulakan pelaburan emas dengan modal kecil, ni ada cara yang boleh dipertimbangkan;

1.    Beli Emas Secara GAP

Gold Accumulation Program (GAP)

Public Gold – Gold Accumulation Program (GAP) merupakan salah satu alternatif penyimpanan emas yang sesuai bagi mereka yang nak bermula dengan bajet yang kecil. Ia memudahkan kita menyimpan emas walaupun dengan modal hanya RM100! Ini kaedah simpan emas paling mudah buat masa ini di Malaysia.

Kaedah belian Akaun Emas GAP ni mirip Akaun Emas yang ditawarkan oleh Kuwait Finance House (KFH). Dengan GAP, kita boleh beli emas dengan RM100, dan tambah lagi RM100 pada bila-bila masa sahaja. Atau kita boleh beli emas sekecil 1 gram, dan boleh tambah simpanan dari masa ke semasa dengan gandaan 1 gram. Dalam GAP, matlamat kita adalah untuk mengumpul berat gram emas.

Walaupun ia “akaun emas” tetapi kita boleh keluarkan emas tu dan simpan sendiri. Umpama kita simpan duit dalam bank. Bezanya kita bukan nak keluarkan duit tapi EMAS! Bagi sesiapa yang tak nak simpan sendiri (sebab takut hilang), emas tu kita boleh simpan dengan Public Gold secara PERCUMA!

Klik sini untuk info tentang GAP

Gold bar 1 gram keluaran Public Gold. Boleh dikeluarkan dari akaun GAP.

2.    Beli Gold Bar 1 Gram

Selain gold bar 1 gram keluaran Public Gold, anda boleh juga beli gold bar 1 gram yang ada di pasaran. Harganya sekitar RM250 – RM350 sekarang ni (rujukan harga di lazada). Buat masa ini, antara yang famous di Malaysia (selain Public Gold) ialah gold bar 1 gram keluaran Poh Kong, Nubex, dan kedai-kedai emas lain.

Beli gold bar 1 gram jenama lain pun boleh, tapi secara jujurnya, saya tak galakkan sebab kebanyakkan gold bar 1 gram jenama selain Public Gold, harga per gramnya mahal, dan susut nilainya tinggi.Kalau nak jual balik emas tu nanti, susut nilainya boleh mencecah 20%! Lambat untung berbanding emas yang susut nilainya rendah. Lain la kalau beli emas untuk dijadikan ‘harta karun’ ataupun sekadar untuk koleksi, dan tak fikir langsung untuk jual.

TIP – pastikan beli emas di tempat yang kita boleh jual semula tanpa sebarang masalah. Ada pengeluar emas tak terima pun emas yang meraka dah jual. Malah ada yang minta bukti pembelian (resit original) dan ada juga yang tak dapat terima emas jenama lain. Emas kan sama je? Cuma Public Gold yang terima semua jenis emas tanpa banyak soal.

Contoh Produk Gold Bar Public Gold

Untuk pengetahuan semua, harga per gram untuk item “Gold Bar 1 gram” yang dikeluarkan oleh mana-mana syarikat sekalipun, biasanya lebih mahal berbanding gold bar bersaiz lebih besar. Maksudnya, HARGA PER GRAM untuk gold bar 1 gram biasanya lebih mahal berbanding beli gold bar yang bersaiz 10 gram atau 100 gram. Ini disebabkan minting cost-nya lebih mahal.

Satu-satu cara untuk dapatkan gold bar 1 gram termurah di Malaysia hanyalah dengan beli melalui kaedah akaun emas GAP!

3.    Beli Syiling Emas 1 Dinar

Kalau ada bajet dalam sekitar RM850 – RM1000, boleh beli syiling emas 1 dinar (4.25 gram). Beli dan simpan sendiri. Coin 1 dinar biasanya harga per gram lebih murah berbanding gold bar 1 gram. Ini disebabkan coin 1 dinar dikeluarkan khas untuk tujuan pelaburan, sedangkan gold bar 1 gram biasanya dijual sebagai “item koleksi” ataupun sebagai “hadiah”.

Syiling 1 dinar keluaran Public Gold, berketulenan 99.99%, berat 4.25 gram.

Banyak jenis dinar yang ada di pasaran sekarang ini, tetapi tetap coin 1 dinar Public Gold yang terbaik (buat masa ini) disebabkan harga per gram lebih murah, dan susut nilainya rendah iaitu 9% sahaja. Ia antara yang terendah (paling untung) di Malaysia. Dan paling penting ia emas yang diiktiraf peringkat antarabangsa – London Bullion Market Association. Urusan jual beli pun mudah sebab Public Gold ada 18 cawangan seluruh Malaysia.

 London Bullion Market Association

Bagi yang berminat boleh daftar secara PERCUMA di website Public Gold dan order secara online. Emas tu nanti boleh collect kat mana-mana cawangan Public Gold yang berdekatan.

Sebagai Dealer Aktif Public Gold, tak kisah la samada anda nak beli Emas Kelantan ke, Emas Dubai ke, Emas India ke atau Emas Amerika sekalipun. Nasihat saya pastikan anda tahu apa tujuan utama anda menyimpan emas. Ingin saya tekankan, simpan emas dan jadikan ianya sebagai simpanan kecemasan. Sebab kita tak kan tahu bila masanya duit yang kita ada sekarang ini akan hilang nilainya.

Semoga post kali ni bermanfaat untuk pembaca semua.

ASAL DAPAT DUIT JE MESTI HILANG. DAH LA PERGI TAK KEMBALI!

Cabaran terbesar kita bila duit ada di tangan ialah, kita akan cenderung untuk berfikir nak belanja apa. Saya sendiri pun hadapi cabaran yang sama. Sebab tu saya tak suka keluarkan duit banyak dan simpan dalam wallet. Sebab tanpa disedari, duit tu makin sikit kepingannya. Bila dah sikit, mula la cari ATM nak keluarkan duit lagi.

Tujuan keluarkan duit tu pun pada asalnya nak beli barang. Walaupun kita tiada niat untuk membeli sesuatu, tapi bila ada duit di tangan, kebiasaannya kita akan terbelanja duit tersebut. Paling parah bila barang yang kita beli tu tak setimpal dengan nilai wang yang kita keluarkan.

Lagi parah bila di sana sini ada ‘SALES’. Kita akan rasa lebih terpanggil untuk membeli sesuatu hanya kerana harga yang lebih murah berbanding sebelumnya. Walaupun pada hakikatnya, tiada keperluan untuk membeli pada waktu itu. Akhirnya, kita akan rasa menyesal kerana dah terbeli barang tersebut.

Manfaat Terbesar Menyimpan Emas.

Berbeza bila duit itu kita tukarkan kepada emas, terus tak terfikir dah nak belanja apa-apa. Inilah antara manfaat terbesar menyimpan emas, duit simpanan bertahan lebih lama berbanding membiarkannya dalam bentuk duit tunai di bank. Bila ada emas, rasa sayang nak jual!

Untuk kaya, duit yang ada bertambah itu penting, tapi yang lebih penting, duit simpanan yang sedia ada tu bertahan dari bocor.

Bermula dari sekarang supaya kekayaan yang sedia ada terselamat dari kebocoran.

BELI EMAS SEJUTA? Ini Permainan Sebenar Pelabur Emas.

Kali ni saya nak kongsikan bukti orang beli emas RM1,000,000 (1 juta) dalam satu resit. Seorang beli pada 17/5/2019 dan seorang lagi beli pada 2/10/2019 (tengok gambar)

Bukan Bishe Bishe ni

Banyak kan duit diorang?

Wow Beli 5Kg Terus Tu!

Orang-orang ini adalah dalam kategori pelabur. Biasanya mereka adalah dari kalangan businessman. Sebab tu duit mereka banyak.

Bila dah ada banyak duit, mereka mencari tempat yang bagus untuk melabur duit yang banyak. Mereka bukan membeli emas sebagai simpanan. Ingat ya matlamat orang kaya ialah untuk mengembangkan lagi kewangan mereka. Bukan belanja untuk menghabiskan duit!

Memandangkan emas dalam trend menaik dari tahun 2018 sehingga sekarang maka pelaburan emas adalah salah satu pelaburan yang bijak.

Mereka membeli emas kerana:

1. Trend harga emas menaik memudahkan dapat untung.
2. Kecairan emas adalah tinggi. Ia mudah dijual balik.
3. Ia patuh syariah (sebab mereka beli emas fizikal)

Siapakah Pelabur Emas?

Definisi: Pelabur emas adalah orang yang membeli emas untuk tujuan mendapatkan keuntungan. Mereka mahu melihat keuntungan dalam bentuk RM.

Mereka melihat emas ini hanyalah salah satu instrumen pelaburan, sama seperti ASB, Tabung Haji, Unit Trust, Saham dan hartanah. Dalam erti kata lain, mereka pelbagaikan instrument pelaburan. Jadi mereka aktif membuat perbandingan diantara pelaburan-pelaburan tersebut. Mereka pilih yang boleh untung dengan risiko yang mereka sanggup tanggung.

Pelabur emas ada exit plan. Mereka menjual balik emas ini apabila ia mencecah target keuntungan yang dikehendakki. Di sini permainain emosi bermula. Kebanyakkan kita akan tewas bila dah capai target, tapi masih rasa tak cukup dan mula berharap akan adanya kenaikan. Kalau naik ok la kan? Kalau jatuh? Sendiri boleh faham la.

Contohnya beli emas RM1 juta dan jual pada harga RM1.2 juta. Untung RM200 ribu. Itu permainan pelabur emas.

Bila harga turun, mereka beli balik. Bila harga naik, mereka jual.

Contohnya, buat pembelian RM1 juta pada 17 Mei 2019 tu dah jual sebahagian dari emas beliau sebab dah untung. Bagi yang biasa bermain dengan ketidak tentuan harga akan tenang menghadapi situasi sebegini. Bila harga tinggi meraka jual. Bila harga rendah mereka tambah lagi.

Dalam emas, bila murah, gram emas akan bertambah. Dan bila harga tinggi, dah boleh jual apa yang ditambah sebelum ni dan dapat keuntungan. Emas dapat, duit pun dapat!

Tips menjadi pelabur emas yang baik. Anda sekurang-kurangnya perlu menguasai analisis teknikal harga emas (untuk tahu harga support, resistance dan momentum). Pengetahuan ini boleh membantu memaksimakan keuntungan, InsyaAllah.

Jadi teruskan mencari ilmu kewangan ya semua.

PROMOSI ZODIAC CHINESE NEW YEAR – RAT..STOCK TERHAD

Peluang untuk menjadi orang terawal memiliki koleksi Chinese Zodiac – Rat year.

Order Sini!

Sekarang anda boleh pre-order 5 keping gold bar 1 gram 999.9 Chinese Zodiac Rat year pada harga RM1050 nett (RM210 sekeping).

✴️Harga runcit RM290 sekeping✴️

❗❗ Anda jimat RM80 sekeping.❗❗

Gold bar ini akan sampai bulan depan, November

Cammana nak tempah.❓

  1. Whatsapp terus hp saya >> Ratzodiac << untuk booking atau
  2. Wife saya Noor Suzilla >>Ratzodiac <<

➡️Terhad kepada 2000 keping sahaja⬅️

❗❗Cepat❗❗